αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGrant Cardone: «Δεν έχω πάει στο Harvard, άλλα θα προσλάβω άτομα που το έχουν κάνει»

Grant Cardone: «Δεν έχω πάει στο Harvard, άλλα θα προσλάβω άτομα που το έχουν κάνει»

Με το δικό του ιδιαίτερο χιούμορ, ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, Grant Cardone, έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους ανθρώπους που διαθέτουν κάποιο πτυχίο. Άλλωστε, είναι γνωστή η άποψη του ίδιου, σύμφωνα με την οποία ένα χαρτί πανεπιστημίου δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επαγγελματική πορεία κάποιου.

Σε νέα του ανάρτηση στην επίσημη Facebook Page του, ο Cardone ανέβασε μια φωτογραφία του, η οποία πάνω γράφει τη φράση: «Δεν πήγα στο Hardard, αλλά θα προσλάβω άτομα που το έχουν κάνει». Λόγια τα οποία μάλλον… έχουν ένα ειρωνικό τόνο, λαμβάνοντας υπόψη το γενικότερο στιλ του διάσημου businessman.

Posted by Grant Cardone on Donnerstag, 6. April 2017

Είναι ο άνθρωπος που πριν μερικές ημέρες, είχε γράψει ακόμα ένα παρόμοιο status στο Facebook. «Σήμερα, το πρόβλημα στη δημιουργία του πλούτου, είναι ότι οι άνθρωποι λένε: Γεια, θέλω να βρω μια σπουδαία δουλειά. Άσε με να πάω στο πανεπιστήμιο και να πάρω ένα πτυχίο πρώτα, ώστε να μπορώ μετά να βρω μια καλοπληρωμένη δουλειά», είχε σημειώσει ο Grant Cardone, συμπληρώνοντας: «Αυτό είναι γελοίο».

Ο Grant Cardone είναι επιχειρηματίας και best seller συγγραφέας των New York Times. Έχουμε ξανά μιλήσει για αυτόν: πρόκειται για έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχο, που ξεκίνησε από το μηδέν και εφαρμόζοντας ένα ιδιαίτερα επίπονο πλάνο, με εργασία πολλών ωρών, κατάφερε να φτάσει στην επιτυχία. Σήμερα έχει στην κατοχή του 4 μεγάλες εταιρίες, ενώ είναι επίσης γνωστός για τις ομιλίες του που κάνει σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ένα πτυχίο θα τους οδηγήσει σε μια καλοπληρωμένη δουλειά. Αυτό είναι γελοίο»

Τελευταίο σχόλιο
  • Εντάξει, δεν είναι να ηρωποιεί κανείς άλλον έναν αμόρφωτο εκατομμυριούχο που κάνει contribute στην γενικότερη μυθολογία του correlation μεταξύ αμορφωσιάς ή άλλων προβλημάτων και επιτυχίας. Το κακό με τον κάθε μειονεκτικό που πετυχαίνει είναι ότι αυτό είναι «νέα»!!! και ξαφνικά – κάνοντας random sampling στα νέα, φαντάζεσαι ότι βασικά το να είσαι μειονεκτικός είναι προαπαιτούμενο για να πετύχεις. Αν κάποιος από το Harvard βγάλει εκατομύρια δεν είναι νέα… είναι business as usual. Οπότε ναι – ας κάνει celebrate ο κακομοίρης outlier, well done – αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένας, σε ένα πολύ predictable distribution… στο οποίο στην κορυφή μπορεί να υπάρχουν πολλοί μειονεκτικοί και αμόρφωτοι (οδηγούμενοι από αδηφάγες ανασφάλειες και εξάρτηση στην αυτοπροβολή), αλλά βασικά ο κυρίως όγκος του είναι μορφωμένοι και μη-μειονεκτικοί. Δεν είναι όλοι οι εκατομμυριούχοι ίδιοι. Αυτό που σίγουρα μπορεί να κάνει conclude για όλους αυτούς τους χαρούμενους είναι ότι «The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.» – Bukowski

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 19 =