αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGPD Pocket: Ένας μικροσκοπικός υπολογιστής που ζητά χρηματοδότηση μέσω του Indiegogo

GPD Pocket: Ένας μικροσκοπικός υπολογιστής που ζητά χρηματοδότηση μέσω του Indiegogo

Θυμάστε τα πρώτα netbooks, που εμφανίστηκαν τους πριν από σχεδόν 10 χρόνια; Ένα από τα δημοφιλέστερα τέτοια συστήματα ήταν το Asus EEE PC 701, που είχε οθόνη 7” και έτρεχε μια προσαρμοσμένη διανομή Linux.

Αν τα σύγχρονα ultrabooks και τα υβριδικά tablets με πληκτρολόγιο δεν σας καλύπτουν απόλυτα, αλλά θα προτιμούσατε κάτι ακόμα πιο μικρό, που ωστόσο βασίζεται σε ένα πλήρες desktop λειτουργικό σύστημα – όπως δηλαδή το κάποτε πρωτοποριακό netbook της Asus, τότε το GPD Pocket ίσως είναι η λύση που περιμένατε.

Πρόκειται για ένα μικροσκοπικό φορητό υπολογιστή με οθόνη 7 ιντσών και πληκτρολόγιο, που μπορεί να χωρέσει με άνεση στην τσέπη του παλτού σας. Το σύστημα βασίζεται σε επεξεργαστή Intel Atom x7 Z8700, 4GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ είναι συμβατό με Windows 10 αλλά και Ubuntu Linux.

Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 7.000 mAh, ενώ διαθέτει και μερικές εξαιρετικά βολικές θύρες επέκτασης, όπως μια mini HDMI, μια USB 3.0, μια USB Type-C και υποδοχή για την τοποθέτηση κάρτας μνήμης microSD.

Πάντως, εάν τα παραπάνω σας φαίνονται αρκετά δελεαστικά, θα πρέπει να σας προειδοποιήσουμε ότι το GPD Pocket δεν έχει βγει ακόμα από το στάδιο του πρωτότυπου. Η GPD θέλει να βρει περισσότερους πόρους για την ανάπτυξη και την διάθεση της συσκευής μέσω crowdfunding και αναμένεται να ξεκινήσει σχετικό campaign στο Indiegogo μέσα στον Φεβρουάριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + thirteen =