αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGoogle προς χρήστες: Εγκαταλείψτε τον Edge Browser

Google προς χρήστες: Εγκαταλείψτε τον Edge Browser

Η αλλαγή του Edge από HTML σε Chromium επέτρεψε στον browser της Microsoft να γίνει cross-platform και να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η βάση του Google Chrome.

Ποιο είναι το πρόβλημα του browser της Microsoft

Ο νέος Microsoft Edge τρέχει στην ίδια μηχανή με τον Google Chrome. Κατ’ επέκταση έχει πρόσβαση στο Web Store και οι χρήστες του μπορούν να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν τα extensions του browser της Google.

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά τον Φεβρουάριο η θυγατρική της Alphabet ξεκίνησε να εμφανίζει ένα προειδοποιητικό μήνυμα στο Web Store με το οποίο ενημέρωνε τους χρήστες του Microsoft Edge ότι δεν είναι συμβατός με τα πρόσθετα του Chrome και τους παρακινούσε να κατεβάσουν τον δεύτερο, για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Η Google αναβάθμισε το Web Store, φρόντισε να αφαιρέσει το εν λόγω μήνυμα, και προέβη σε μία δημοσίευση στην οποία εξηγεί πιο είναι το πρόβλημα του Microsoft Edge.

Σύμφωνα με την ίδια, το μήνυμα εμφανιζόταν διότι ο Microsoft Edge δεν χρησιμοποιεί το Safe Browsing Feature, το οποίο χρησιμοποιείται από τη Google για να απομακρύνει από το Web Store τα βλαβερά extensions.

Τα λεγόμενα της Google ισχύουν, διότι ο Microsoft Edge χρησιμοποιεί το SmartScreen των Windows 10 για να αποκλείει τη λήψη επιβλαβών στοιχείων. Οπότε, καλύπτει μεγαλύτερη γκάμα λήψεων από ότι το Safe Browsing Feature.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × five =