αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGoogle και Apple συνεργάζονται κατά του COVID-19: Το κινητό θα «μαρτυρά» αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα

Google και Apple συνεργάζονται κατά του COVID-19: Το κινητό θα «μαρτυρά» αν έχεις έρθει σε επαφή με κρούσμα

Η Google και η Apple ανακοίνωσαν σήμερα την κοινή προσπάθειά τους προκειμένου να θέσουν τη χρήση της τεχνολογίας Bluetooth στην υπηρεσία κυβερνήσεων και οργανισμών υγείας, για να τους βοηθήσουν να μειώσουν τη διάδοση του ιού, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των χρηστών.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση που περιλαμβάνει διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) και τεχνολογία λειτουργικών συστημάτων για να βοηθήσουν την ενεργοποίηση του εντοπισμού επαφών. Η λύση αυτή θα εφαρμοστεί σε δύο στάδια:

Πρώτον, τον Μάιο, και οι δύο εταιρείες θα παρουσιάσουν API που επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ συσκευών Android και iOS όταν χρησιμοποιούν εφαρμογές δημόσιων οργανισμών υγείας. Οι επίσημες αυτές εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες για λήψη μέσω των αντίστοιχων App Stores.

Δεύτερον, τους επόμενους μήνες, η Apple και η Google θα δημιουργήσουν μια ευρύτερη πλατφόρμα ιχνηλάτησης επαφών μέσω της τεχνολογίας Bluetooth, χρησιμοποιώντας ως βάση της λειτουργία αυτής, τις υποκείμενες πλατφόρμες.

Η Google και η Apple δεν θα αναπτύξουν οι ίδιες εφαρμογές ιχνηλάτησης επαφών. Αντίθετα, θα δημιουργήσουν την υποκείμενη τεχνολογία, που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να φτιάξουν καλύτερες εφαρμογές σε σχέση με την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Πως αναμένεται να λειτουργεί

Κάθε χρήστης που ενεργοποιεί κάποια σχετική εφαρμογή, θα διαθέτει έναν συγκεκριμένο κωδικό -κλειδί ο οποίος και θα μεταδίδεται από το ένα κινητό στο άλλο, κάθε φορά που δύο χρήστες έρχονται κοντά. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός, τότε το κλειδί του στην εφαρμογή θα προβάλει στο cloud όλες τις επαφές με τις οποίες έχει έρθει σε επαφή τις τελευταίες 14 ημέρες.

Η Google σημειώνει πως οι εφαρμογές δεν θα συλλέγουν προσωπικά δεδομένα, ούτε πληροφορίες για την ακριβή περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η επαφή και «όσοι είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν θα κοινοποιούνται σε άλλους χρήστες στη Google ή την Apple». Τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται μόνο από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και τις Αρχές που διαχειρίζονται την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =