αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGoogle: Διαθέσιμη για όλους πλέον η αυτόματη διαγραφή του Location History και του Web & App Activity

Google: Διαθέσιμη για όλους πλέον η αυτόματη διαγραφή του Location History και του Web & App Activity

Στις αρχές Μαΐου είχαμε την ανακοίνωση της Google για την προσθήκη ενός νέου εργαλείου αυτόματης διαγραφής του ιστορικού των τοποθεσιών (Location History) και της δραστηριότητας σου σε Web και εφαρμογές (Web & App Activity). Τώρα, η εταιρεία επιστρέφει με μια νέα ανακοίνωση για το παγκόσμιο λανσάρισμα του, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι από αυτά που γνωρίζαμε τότε.

Οι χρήστες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την αυτόματη διαγραφή του Location History και του Web & App Activity από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού τους (Activity Controls -> Manage Activity), επιλέγοντας να πραγματοποιείται κάθε 3 ή κάθε 18 μήνες.

Μέχρι πρότινος υπήρχε η δυνατότητα να διαγράφεις αυτές τις πληροφορίες μόνο χειροκίνητα και αντιλαμβάνεστε πόσο χρονοβόρα ήταν η διαδικασία. Με την αυτόματη διαγραφή, έστω με μόλις 2 επιλογές, γλιτώνεις αρκετό από τον κόπο για να έχεις μια ψευδαίσθηση ότι δεν παρακολουθούνται τα δεδομένα σου…

Υπάρχει και η επιλογή να μην καταγράφεται ποτέ η τοποθεσία και η δραστηριότητα σου, αλλά έχουν δομηθεί με τέτοιο τρόπο οι υπηρεσίες της Google που ουσιαστικά σε εξαναγκάζουν να τα έχεις όλα ενεργοποιημένα εάν θέλεις να απολαμβάνεις όλες τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που σου προσφέρουν.

Πηγή: Techgear.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − ten =