αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGöktürk-1: Ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος που εκτοξεύει η Τουρκία

Göktürk-1: Ο πρώτος κατασκοπευτικός δορυφόρος που εκτοξεύει η Τουρκία

Τον πρώτο υψηλής τεχνολογίας και ευκρίνειας κατασκοπευτικό δορυφόρο, με την ονομασία Göktürk-1, ετοιμάζεται να εκτοξεύσει η Τουρκία, με στόχο την αποστολή εικόνας στο κέντρο επιχειρήσεων της τουρκικής Αεροπορίας.

Ο Göktürk-1 κατασκευάστηκε από τις εταιρείες Telespazio και Τhales Alenia Space και θα εκτοξευθεί στο διάστημα από τη Γαλλική Γουιάνα σήμερα (5/12) το απόγευμα. Ενώ, πριν από την εκτόξευσή του υπέστη δοκιμές στην τουρκική αεροπορική βάση στο Akıncı.

Ο δορυφόρος έχει κατασκευαστεί για τις ανάγκες των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, ωστόσο θα χρησιμοποιηθεί και για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας δήμων και του κτηματολογίου.

Στην τελετή εκτόξευσής του, την οποία θα παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση εκατομμύρια Τούρκοι, θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υψηλής τεχνολογίας δορυφόρος αναμένεται, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, να στείλει το πρώτο σήμα 68 λεπτά μετά την εκτόξευση του. Εκτιμάται πως ο δορυφόρος θα κάνει τον γύρο της Γης κάθε 90 λεπτά, ενώ θα στέλνει 358 φωτογραφίες ανά ημέρα ή 60.000 φωτογραφίες ανά έτος.

Όπως αναφέρει το News247.gr, οι φωτογραφίες του δορυφόρου θα είναι από διάφορες περιοχές του κόσμου και θα συγκεντρώνονται στο δορυφορικό κέντρο της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, με στόχο την λεπτομερή ενημέρωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σύμβαση για την κατασκευή του κατασκοπευτικού αυτού δορυφόρου είχε υπογραφεί το 2009 και όλο το σχέδιο μαζί με την εκτόξευση κοστίζει στο τουρκικό δημόσιο περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

11 − six =