αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGmail: Πως να κάνεις τα «ευαίσθητα δεδομένα» και τα συνημμένα αρχεία, μη αναγνώσιμα ακόμη και από την ίδια την Google

Gmail: Πως να κάνεις τα «ευαίσθητα δεδομένα» και τα συνημμένα αρχεία, μη αναγνώσιμα ακόμη και από την ίδια την Google

Η Google επέτρεψε στις επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν μέρος στην δοκιμαστική έκδοση της κρυπτογράφησης από την πλευρά του client (CSE) για το Gmail. Η beta, που ανακοινώθηκε σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο της εταιρείας, καθιστά τα «ευαίσθητα δεδομένα» και τα συνημμένα αρχεία, μη αναγνώσιμα ακόμη και από την ίδια την Google.

Οι πελάτες των Workspace Enterprise Plus, Education Plus και Education Standard μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους για να συμμετέχουν στην δοκιμαστική περίοδο, έως τις 20 Ιανουαρίου του 2023.

Μόλις η αίτηση εγκριθεί, οι διαχειριστές μπορούν να ενεργοποιήσουν την δυνατότητα σε επίπεδο domain, OU και Ομάδας, μεταβαίνοντας στην Κονσόλα διαχειριστή > Ασφάλεια > Πρόσβαση και έλεγχος δεδομένων > Κρυπτογράφηση από την πλευρά του client.

Οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν κρυπτογράφηση από την πλευρά τους σε οποιοδήποτε email, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος και επιλέγοντας «πρόσθετη κρυπτογράφηση», όπως παρουσιάζεται παρακάτω.

google gif

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 8 =