αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGitHub: H startup που κατάφερε να νικήσει τις Microsoft και Google

GitHub: H startup που κατάφερε να νικήσει τις Microsoft και Google

Η Microsoft ανακοίνωσε το κλείσιμο της CodePlex. Μιας ιστοσελίδας την οποία ο τεχνολογικός γίγαντας διατηρούσε εδώ και 11 ολόκληρα χρόνια. Εκεί, προγραμματιστές μπορούσαν να δημοσιεύσουν και να μοιραστούν κώδικα από τα software projects τους. Όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της, η CodePlex θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα βήματα της Microsoft σε ότι αφορά το πεδίο του open source software.

Τι συνέβη όμως, και μια τεράστια εταιρία σαν την Microsoft αναγκάστηκε να… τραπεί σε φυγή; Αυτό συνέβη γιατί ένας «μικρός» παίχτης κέρδισε. Και συγκεκριμένα η startup GitHub. Η οποία βέβαια, στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο μικρή, αφού έχει πλέον μια αξία που αποτιμάται στα 2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο Business Insider.

Όπως αναφέρει η Microsoft στην επίσημη ανακοίνωση της, αναγκάστηκε να «κατεβάσει» την ιστοσελίδα CodePlex, γιατί ο κόσμος του open source έχει μεταφερθεί στην GitHub, που κάνει παρόμοια δουλειά. Η εν λόγω startup ιδρύθηκε το 2008 στο Σαν Φρανσίσκο και είναι γνωστή ως το «Facebook των προγραμματιστών». Συνιδρυτής και CEO της εταιρίας, είναι ο Chris Wanstrath.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη της GitHub. Το 2015 η Google αναγκάστηκε να αποσύρει τη δική της αντίστοιχη πλατφόρμα, αφού και εκείνη διαπίστωσε ότι οι χρήστες έχουν «μετακομίσει» στην startup για την οποία συζητάμε. Φαίνεται, ότι η GitHub έχει βρει τον τρόπο να κυριαρχήσει στον χώρο της και κανείς δεν δείχνει ικανός να την νικήσει αυτή τη στιγμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =