αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGetaround: Η «Airbnb των αυτοκινήτων» άντλησε νέα χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων και θέλει να κυριαρχήσει

Getaround: Η «Airbnb των αυτοκινήτων» άντλησε νέα χρηματοδότηση 45 εκατ. δολαρίων και θέλει να κυριαρχήσει

Δισεκατομμύρια δολάρια έχουν επενδυθεί σε εγχειρήματα ενοικίασης αυτοκινήτων με οδηγό μέσω απλών εφαρμογών, όπως η Uber και η Lyft. Πλέον, το νέο μεγάλο στοίχημα είναι η ενοικίαση αυτοκινήτων τύπου… Airbnb.

Η startup εταιρεία Getaround με έδρα το Σαν Φρανσίσκο προσφέρει τη δυνατότητα ενοικίασης αυτοκινήτων άλλων χρηστών με την ώρα ή την ημέρα. Για την ιδέα της αυτή κατάφερε να συγκεντρώσει χρηματοδότηση ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων από μεγάλα επενδυτικά fund, καθώς επίσης και από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η οποία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Getaround τον Οκτώβριο.

Συνολικά, η φιλόδοξη startup έχει συγκεντρώσει 85 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή της το 2009, όπως σημειώνει το Enikonomia.gr. Ο μεγάλος ανταγωνιστής της, η εταιρεία Turo, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα. Το νέο ποσό της χρηματοδότησης θα βοηθήσει τη Getaround να επεκταθεί σε νέες αγορές στη Βόρεια Αμερική και να διευρύνει τη βάση των χρηστών της, που σήμερα ανέρχονται στους 500.000.

Στη κεντρική φωτο εικονίζονται οι ιδρυτές της Getaroung: Jessica Scorpio, Sam Zaid, Elliot Kroo.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 7 =