αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑGary Vaynerchuk: Οι 3 συμβουλές μου για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου για δημόσιες ομιλίες

Gary Vaynerchuk: Οι 3 συμβουλές μου για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου για δημόσιες ομιλίες

Τις δικές του συμβουλές σε όσους δυσκολεύονται να κάνουν δημόσιες ομιλίες, έδωσε ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, business coach και επιχειρηματίας, Gary Vaynerchuk. Άλλωστε, πρόκειται για ένα κομμάτι στο οποίο ακόμα και μεγάλοι businessmen ήταν αδύναμοι στο ξεκίνημα τους. Όπως ο Warren Buffett ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι δυσκολευόταν να μιλήσει μπροστά σε πολύ κόσμο, στο ξεκίνημα της διαδρομής του.

Ο Gary Vaynerckuk παραθέτει 3 συγκεκριμένες συμβουλές για να χτίσεις την αυτοπεποίθηση σου και να κάνεις καλές δημόσιες ομιλίες. «Εστίασε σε αυτό που γνωρίζεις», λέει αρχικά και συμπληρώνει: «Εφόσον στηρίζεστε στην προσωπική σας εμπειρία και εξειδίκευση, μπορείτε να έχετε την αυτοπεποίθηση να ανεβείτε και να μιλήσετε για τις γνώσεις σας».

Στο δεύτερο point του λέει το εξής: Περπατήστε στο δωμάτιο με ταπεινότητα. «Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω και δεν μπορείτε να υποθέσετε τι γνωρίζει ή τι δεν γνωρίζει το κοινό», τονίζει. Και προτείνει, ακόμα κι αν νιώθεις ότι έχεις υπερβολικά προσόντα για το εκάστοτε θέμα, να μείνεις σε αυτά που ξέρεις και να είσαι ταπεινός για αυτό.

Ενώ τέλος σημειώνει: «Επικοινωνήστε με τον τρόπο που αισθάνεστε πιο άνετα». Πρέπει να ξέρετε με ποιον τρόπο επικοινωνείτε καλύτερα και να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας. Βρες το δικό σου στιλ και τον δικό σου τρόπο, χωρίς να προσπαθείς να αντιγράψεις κάποιον άλλο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + seven =