αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤα 5 δωρεάν βιντεοπαιχνίδια που έβγαλαν έσοδα δισεκατομμυρίων μέσα σε 1 έτος

Τα 5 δωρεάν βιντεοπαιχνίδια που έβγαλαν έσοδα δισεκατομμυρίων μέσα σε 1 έτος

Τι σχέση μπορεί να έχει το Avengers Endgame με το Fortnite; Μπορεί η σουπερ-ηρωική ταινία να εξασφάλισε 2.8 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα, αλλά το Fortnite, ένα δωρεάν παιχνίδι, μέτρησε 1.8 δισεκατομμύρια σε έσοδα. Σύμφωνα μάλιστα με την SuperData, τα 5 κορυφαία δωρεάν παιχνίδια κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη τους πάνω από 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια έκαστο, μέσα στο 2019.

https://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/16687.jpeg

Ο παραπάνω πίνακας του Statista δείχνει τα άλλα μεγάλα ονόματα στην κορυφή: το Dungeon Fighter Online, το Honour of Kings (Arena of Valor), το League of Legends και το Candy Crush Saga. Τα υπόλοιπα παιχνίδια του top 10 περιλαμβάνουν τα Pokemon Go, Crossfire, Fate / Grand Order, Game for Peace και Last Shelter: Survival. Όλοι είχαν πέρυσι πάνω από 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Συγκρίνετε τώρα το δωρεάν παιχνίδι της δεύτερης θέσης (Dungeon Figher Online με έσοδα 1,6 δισ. δολάρια) Στη δεύτερη μεγαλύτερη ταινία σε έσοδα του έτους, The Lion King, που δεν έφτασε ούτε το ένα δισεκατομμύριο. Είναι προφανές: Η βιομηχανία του gaming είναι στα πάνω της.

Παράλληλα, και ρίχνοντας μια ματιά στις άλλες πλατφόρμες, βλέπουμε μερικές ακόμα ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Τα δωρεάν παιχνίδια είχαν συνολικά 87.1 δισεκατομμύρια σε έσοδα. Μόνο τα δωρεάν mobile παιχνίδια εξασφάλισαν $64.4 δισεκατομμύρια δολάρια και 1.5 εκατομμύρια ήρθαν από τα free games των κονσολών.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το “freemium” μοντέλο, τότε πρέπει να σας πούμε πως μιλάμε για παιχνίδια που μπορείτε να τα κατεβάσετε χωρίς καμία χρέωση. Για να εξασφαλίσετε όμως πρόσθετο περιεχόμενο, όπως χαρακτήρες και νέα επίπεδα, τότε θα πρέπει να πληρώσετε. Πάντως, συγκριτικά με το 2018, η προηγούμενη χρονιά είδε αύξηση 6% στα έσοδα των δωρεάν παιχνιδιών.

Πηγή: pc magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 3 =