αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGalaxy Note 7 έπιασε φωτιά- Η Samsung το απέδωσε σε «εξωτερική θερμότητα»

Galaxy Note 7 έπιασε φωτιά- Η Samsung το απέδωσε σε «εξωτερική θερμότητα»

Η Samsung ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το «εξωτερική θερμότητα» είναι η αιτία που έπιασε φωτιά ένα Galaxy Note 7 το οποίο ανήκε σε Κινέζο χρήστη, επιδιώκοντας να διαβεβαιώσει τους πελάτες της ανά τον κόσμο πως οι συσκευές της είναι ασφαλείς.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται λίγο μετά την ανάκληση από την εταιρεία των Galaxy Note 7 από μια μεγάλη σειρά αγορών- περιλαμβανομένης της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ- εξαιτίας προβληματικών μπαταριών, που προκαλούσαν φωτιές κατά τη φόρτιση ή την κανονική χρήση. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν πωληθεί 2,5 εκατομμύρια συσκευές με «ύποπτες» μπαταρίες.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, είχε θεωρηθεί πως οι μπαταρίες στις συσκευές που κυκλοφόρησαν στην Κίνα ήταν ασφαλείς, λόγω μπαταριών διαφορετικής προέλευσης, μέχρι που την Κυριακή, σε κινεζικό online οικονομικό περιοδικό έγινε λόγος για αναφορά χρήστη ότι το Note 7 του είχε πιάσει φωτιά- το πρώτο περιστατικό με φωτιά στο συγκεκριμένο μοντέλο στην Κίνα.

Η Samsung σε ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της για την Κίνα ανέφερε ότι η έρευνα που έγινε έδειξε πως η ζημιά προκλήθηκε από «εξωτερική θερμότητα», χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ακόμη, η Amperex Technology Limited, κατασκευάστρια μπαταριών, ανακοίνωσε από πλευράς της τη Δευτέρα πως στην επίμαχη συσκευή βρισκόταν μία από τις μπαταρίες της, αλλά συμπλήρωσε ότι η κοινή έρευνα με τη Samsung έδειξε πως το περιστατικό δεν συνδεόταν άμεσα με τη μπαταρία. «Βάσει των σημαδιών καψίματος στο δείγμα, συμπεραίνουμε πως η πηγή της θερμότητας ήταν έξω από τη μπαταρία, και είναι πολύ πιθανό ότι υπήρξε ένας εξωτερικός παράγοντας που προκάλεσε το πρόβλημα» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωσή της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 12 =