αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑυτή είναι η καλύτερη δουλειά για το 2023- Δίνει μισθό 129.000 δολάρια τον χρόνο και γίνεται remote

Αυτή είναι η καλύτερη δουλειά για το 2023- Δίνει μισθό 129.000 δολάρια τον χρόνο και γίνεται remote

Για την «καλύτερη δουλειά του 2023» γράφει σε άρθρο του το αμερικανικό CNBC. Ποιά είναι αυτή; Σύμφωνα με την έρευνα της Indeed για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, η δουλειά του “full-stack developer”, δηλαδή του προγραμματιστή που σχεδιάζει και βελτιώνει ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης, είναι με διαφορά η καλύτερη για το 2023, λόγω της άκρως θετικής προοπτικής με ορίζοντα δεκαετίας, αλλά και της υψηλής ζήτησης σε διαφορετικούς κλάδους.

Οι ετήσιες απολαβές για τους προγραμματιστές αυτής της ειδικότητας είναι 129.637 δολάρια κατά μέσο όρο (στοιχεία ΗΠΑ), προσφέροντας παράλληλα μεγάλη ευελιξία, αφού το 50% των αγγελιών δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι τους, ή να παρουσιάζονται μόνο κάποιες ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο.

Η ζήτηση για προγραμματιστές ανάπτυξης ιστοσελίδων και διαχειριστικών συστημάτων, των οποίων οι κύριες αρμοδιότητες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός ιστότοπου ή μιας εφαρμογής, τη συγγραφή κώδικα και τη συντήρηση του λογισμικού, ξεπερνά τα όρια του κλάδου της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες.

Όπως εξηγεί η Κρίστεν Σαχ, career expert της Indeed, η διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες για προγραμματιστές είναι σχεδόν διπλάσιες, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα της κατηγορίας.

«Ουσιαστικά, κάθε εταιρεία σήμερα είναι μια εταιρεία τεχνολογίας – και οι προγραμματιστές αυτοί που διαθέτουν ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων που μπορεί να ωφελήσει εταιρείες πέρα από τον κλάδο της τεχνολογίας».

Η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μόνο μερικοί από τους κλάδους που χρειάζονται προγραμματιστές της συγκεκριμένης εξειδίκευσης, για να αναπτύξουν την ηλεκτρονική παρουσία των επιχειρήσεών τους. Και προσλαμβάνουν με «ξέφρενο ρυθμό», σύμφωνα με τη Μέγκαν Σλαμπίνσκι, εμπειρογνώμονα για την εργασία στον κλάδο της τεχνολογίας, της Robert Half με έδρα το Σιάτλ.

Η πανδημία Covid-19 «έβαλε φωτιά στα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα οργάνωσης» και επιτάχυνε την τάση που προϋπήρχε την τελευταία δεκαετία, λόγω της ανάγκης των εταιρειών να συμβαδίσουν με την αγορά και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, εξηγεί η Σλαμπίνσκι.

Δεν είναι απαραίτητο το πτυχίο πανεπιστημίου. Οι περισσότεροι επικεφαλής στα τμήματα προσλήψεων δίνουν προτεραιότητα στην τεχνική εμπειρία και εξειδίκευση, έναντι του ακαδημαϊκού υποβάθρου, λέει η Σλαμπίνσκι. Αναζητούν προγραμματιστές με δεξιότητες όπως η συγγραφή κώδικα, η χρήση γλωσσών προγραμματισμού όπως η Python ή η Javascript και ο σχεδιασμός εφαρμογών ή ιστοσελίδων.

«Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε κάποιες βασικές τεχνολογικές δεξιότητες, μπορείτε να εμβαθύνετε το επίπεδο τεχνογνωσίας μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, προγραμμάτων εκπαίδευσης σε κώδικες και προγραμμάτων πιστοποίησης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οκτώ κινήσεις που κάνουν με τα χρήματα όσοι γίνονται πολύ πλούσιοι»: Ο Grant Cardone αποκαλύπτει μερικά μυστικά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 10 =