αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑFroneri Hellas: Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο στον Ταύρο, οι εισαγωγές και τι θα γίνει με τους 102 εργαζομένους

Froneri Hellas: Γιατί έκλεισε το εργοστάσιο στον Ταύρο, οι εισαγωγές και τι θα γίνει με τους 102 εργαζομένους

Μόλις, 11 μήνες, δραστηριοποιήθηκε παραγωγικά στην χώρα μας, η Froneri Hellas, καθώς η μητρική Froneri η οποία αποτελεί κοινοπραξία (σ.σ. συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2016) του ομίλου Nestle και της βρετανικής R&R έκρινε ως ασύμφορο το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο (πρώην ΔΕΛΤΑ, Neste) και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και το κλείνει.

Με την απόφαση αυτή, κλείνει ένα ιστορικό εργοστάσιο και χάνουν την απασχόλησή τους, 102 εργαζόμενοι.

Πλέον τα γνωστά παγωτά, θα παράγονται σε άλλες χώρες της ΕΕ και θα καταναλώνονται στη χώρα μας, καθώς η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas που θα έχει μόνο εμπορική δραστηριότητα.

Σημειώνουμε ότι, μεταξύ των άλλων στο εργοστάσιο της Froneri στον Ταύρο παράγονταν όλα τα επιτυχημένα σήματα παγωτών που είχε δημιουργήσει η ΔΕΛΤΑ όπως BOSS, Magnum και Nirvana τα οποία είχαν και διεθνή παρουσία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas είναι ζημιογόνος, η εταιρία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της. Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον».

«Οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες» που επικαλείται η εταιρεία, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της αγοράς παγωτού, κατά τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αγορά παγωτού την πενταετία 2010-2014 υποχώρησε κατά 35% σε όγκο και 30% σε αξία αγγίζοντας πλέον τα 200 εκατ. ευρώ.

Προφανώς, η εταιρεία έκρινε πιο συμφέρουσα λύση το κλείσιμο του εργοστασίου, επιλέγοντας να προμηθεύει την ελληνική αγορά με εισαγωγές, όπως σημειώνει το Euro2day.gr.

Πάντως η δημιουργία της νέας εταιρείας, που για την Ελλάδα δεν είχε θετική έκβαση, «φόρτωσε» με χρέη ύψους σχεδόν 88 εκατ. ευρώ την Nestle Ελλάς στην οποία άνηκε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη το συγκεκριμένο εργοστάσιο παγωτού.

Αναφορικά με την τύχη των 102 εργαζομένων, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει οικονομική υποστήριξη μέσω ενός ιδιαίτερα ελκυστικού προγράμματος συναινετικών αποχωρήσεων. Ταυτόχρονα η Εταιρία θα παρέχει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους όπως ισχύει μέχρι σήμερα και για περίοδο δύο ετών. Επίσης θα προσφέρει υπηρεσίες επαγγελματικής επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν.

Σύμφωνα με κύκλους της εταιρείας, τα ποσά των αποζημιώσεων είναι σημαντικά ανώτερα από τις αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος. Για όσους εργάζονται στην εταιρεία μέχρι και 16 χρόνια οι αποζημιώσεις τους θα είναι διπλάσιες από αυτό που ορίζει ο νόμος ενώ για όσους έχουν 16 χρόνια και πάνω θα είναι 2, 5 φορές τα νόμιμα.

Η Froneri

Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ, η Froneri δραστηριοποιείται σε 22 χώρες του κόσμου και απασχολεί περίπου 15.000 εργαζόμενους. Πρόκειται για μία νέα εταιρεία – δημιουργήθηκε μόλις τον Οκτώβριο του 2016 – από την κοινοπραξία της Nestle και της R&R στον τομέα του παγωτού, των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − eight =