αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θα το κάνω μόνος μου»: Αν χρησιμοποιήσεις κάποια από αυτές τις 5 φράσεις στη δουλειά, μάλλον σύντομα θα είσαι απομονωμένος

«Θα το κάνω μόνος μου»: Αν χρησιμοποιήσεις κάποια από αυτές τις 5 φράσεις στη δουλειά, μάλλον σύντομα θα είσαι απομονωμένος

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι λέξεις έχουν σημασία— και τα λόγια των ηγετών έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα. Παίζει ρόλο πως επικοινωνείς και τι λες στους άλλους.

Το It’s Possible έφτιαξε μια ενδιαφέρουσα λίστα. Σε αυτή παραθέτει 55 φράσεις που μεταφέρουν στους άλλους το μήνυμα… ότι είσαι κακός leader. Είναι ικανές να σαμποτάρουν την συνεργασία και να σε κάνουν να απομονωθείς. Πρέπει να τις αποφεύγεις.

«Δεν θα το έλεγα έτσι». Ακόμα κι αν δεν είναι η πρόθεσή σας, όταν χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση και άλλες παρόμοιες, απορρίπτετε το άτομο που μιλάτε. Είναι μια επίδειξη ασέβειας και η πεποίθηση ότι ο δρόμος σας είναι αναγκαστικά καλύτερος. Αντίθετα, ρωτήστε «Μπορείτε να δοκιμάσεις να το επαναδιατυπώσεις; Θέλω να είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω τι λες».

«Θα το κάνω μόνος μου». Πολλοί ηγέτες έχουν την πεποίθηση ότι για να γίνει κάτι σωστά πρέπει να το κάνουν μόνοι τους. Αλλά μια τέτοια τάση, στέλνει μερικά αρνητικά μηνύματα για την ηγεσία σας: ότι δεν εμπιστεύεστε τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους και δεν είστε διατεθειμένοι να τους δώσετε χώρο να αναπτυχθούν και να μάθουν. Κινηθείτε διαφορετικά και επικοινωνήστε με σαφήνεια τις προσδοκίες σας. Μία απλή ερώτηση είναι καλύτερη: «Χρειάζεστε σε κάτι την υποστήριξή μου;».

«Να πώς πρέπει να το κάνετε». Όταν λέτε στους ανθρώπους όχι μόνο τι να κάνουν αλλά πώς να το κάνουν, μπαίνετε στην παγίδα του micromanaging. Και λίγα πράγματα αφήνουν τους ανθρώπους και τις ομάδες να αισθάνονται πιο αποθαρρυμένοι από ότι η μικροδιαχείριση. Ως ηγέτης, είσαι επιφορτισμένος με την ενδυνάμωση, την παροχή κινήτρων και την έμπνευση των ανθρώπων σου. Ρωτήστε «Ποια πιστεύετε ότι είναι η σωστή προσέγγιση;».

«Δεν χρειάζεται να ξέρετε γιατί – απλώς εκτελέστε». Επίσης ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Απλά μοιράζουν… εντολές. Οι καλύτεροι ηγέτες ξέρουν όμως ότι όταν επικοινωνείς τον σκοπό κάποιου πράγματος, οι άνθρωποι δουλεύουν ακόμα πιο σκληρά.

«Δεν χρειάζομαι βοήθεια». Πάρα πολλοί ηγέτες θεωρούν ότι το να ζητήσουν βοήθεια είναι… ένδειξη αδυναμίας. Στην πραγματικότητα, σηματοδοτεί δύναμη και αυτοπεποίθηση. Όταν ζητάτε βοήθεια, είστε ανοιχτοί και συνεργατικοί—χαρακτηριστικά που εκτιμούν οι εργαζόμενοι στην ηγεσία. Όλοι λέμε ότι τα μεγάλα επιτεύγματα απαιτούν ομαδική εργασία, γι’ αυτό μοντελοποιήστε αυτήν την αρχή στη δική σας δουλειά. Ρωτήστε «Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα τα ταλέντα σας για να υποστηρίξουμε αυτό το έργο;»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =