αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑForum για την απασχόληση ρίχνεται στη μάχη κατά της ανεργίας

Forum για την απασχόληση ρίχνεται στη μάχη κατά της ανεργίας

Η συνεργασία του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας και τον περιορισμό της εκροής επιστημόνων στο εξωτερικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους επικεφαλής της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΤΕ.

Η κ. Αντωνοπούλου τούς ενημέρωσε για τις νέες δράσεις υποστήριξης των ανέργων, που υλοποιούν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ, τη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, καθώς και για τις προοπτικές που δημιουργεί στην απασχόληση ο νέος νόμος για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, όλες οι πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι υπάρχει ανοιχτός διάλογος για τον σχεδιασμό των πολιτικών απασχόλησης και συμφώνησαν ότι απαιτείται ευρεία «συμμαχία για την απασχόληση» ανάμεσα στο κράτος, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους, προκειμένου να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Όπως αναφέρει το Dikaiologitika.gr, κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η ίδρυση ενός φόρουμ για την απασχόληση, όπου θα κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για την υποστήριξη της απασχόλησης. Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − 3 =