αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑForbes: Millennials, σταματήστε να απολογείστε επειδή αλλάζετε δουλειές συχνά

Forbes: Millennials, σταματήστε να απολογείστε επειδή αλλάζετε δουλειές συχνά

Είναι ένα φαινόμενο που το βλέπουμε και στην Ελλάδα: Οι Millennials αλλάζουν συχνά δουλειές. Πολύ περισσότερο από τις παλαιότερες γενιές. Το παλαιότερο μοντέλο που έλεγε ότι μπαίνεις σε μια εταιρία στα 20-23-25 σου και βγαίνεις… όταν πάρεις σύνταξη, φαίνεται να έχει μείνει μια για πάντα στο παρελθόν.

Αλλά κάπου εκεί υπάρχει ένας προβληματισμός σε κάποιους: «Πως θα μπορέσω να δικαιολογήσω στους μελλοντικούς εργοδότες μου τις συνεχείς αλλαγές εργασιακής στέγης;». Ναι, είναι αρκετοί που θεωρούν ότι το λεγόμενο job-hopping χαλάει την εικόνα του βιογραφικού τους. Το Forbes βλέπει το ζήτημα από την αντίθετη οπτική. Όπως εξηγεί σε άρθρο του, οι Millennials πρέπει να σταματήσουν να απολογούντε για το job-hopping. Έρευνα του Careerbuilder έδειξε ότι το 45% των εργαζομένων σήμερα, σκοπεύουν να παραμείνουν με τον εργοδότη τους για λιγότερο από δύο χρόνια, οπότε θα έπρεπε να είμαστε άνετοι με την ιδέα.

Ποιοι είναι οι λόγοι όμως που οι Millennials επιλέγουν να «χορομπιδούν» από δουλειά σε δουλειά; Τα καλύτερα χρήματα, η ανάπτυξη της καριέρας τους, η αλλαγή τοποθεσίας ή η αναζήτηση καλύτερης εταιρικής κουλτούρας, είναι μερικοί από τους βασικούς λόγους.

Το όριο των 3 ετών

Σε παλαιότερο άρθρο του It’s Possible, είχαμε εξηγήσει γιατί το να αλλάζεις επαγγελματική στέγη κάθε 3 χρόνια, μοιάζει ως μια καλή τακτική.

«Οι εργαζόμενοι που μένουν σε μια εταιρεία χρόνο μεγαλύτερο των δύο ετών λένε ότι πληρώνονται κατά 50% λιγότερο», τονίζει η Patty McCord, πρώην chief talent officer στο Netflix και τωρινή υπεύθυνη για την τρέχουσα πρωτοποριακή εργασιακή κουλτούρα της εταιρείας.

Όπως εξηγεί η ίδια, οι λεγόμενοι hoppers (εργαζόμενοι που αλλάζουν συχνά δουλειές) λαμβάνουν περισσότερες γνώσεις, έχουν καλύτερες επιδόσεις και εργάζονται ακόμα σκληρότερα από τους άλλους, αφού θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα μείνουν σε μια εταιρεία.

Όλο αυτό το σκηνικό, μπορεί να δημιουργήσει τις προοπτικές για μια καλή καριέρα για έναν εργαζόμενο. Αφού αυτός πηγαίνει σε μια εταιρία, κάθεται π.χ. 3 χρόνια, παίρνει γνώσεις και νέα skills, και στην συνέχεια αναζητά την επόμενη πρόκληση της καριέρας του κάπου αλλού- πιθανότατα με καλύτερα χρήματα.

Και γιατί όχι να μην δοκιμάσεις να δημιουργήσεις και ένα δικό σου project. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι περισσότεροι πετυχημένοι επιχειρηματίες ή startuppers, ακόμα και στην Ελλάδα, έχουν εργαστεί σε διάφορες μεγάλες εταιρίες ως υπάλληλοι, πριν ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια. Η θητεία σε μια μεγάλη εταιρία, μπορεί να σου δώσει χρήσιμα μαθήματα και εμπειρίες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × three =