αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Millennials, εδώ είναι οι 6 απρόσμενοι λόγοι για τους οποίους δεν παίρνετε προαγωγή

Forbes: Millennials, εδώ είναι οι 6 απρόσμενοι λόγοι για τους οποίους δεν παίρνετε προαγωγή

Είναι αλήθεια ότι οι Millennials έχουν μεγάλες επαγγελματικές φιλοδοξίες. Πρόκειται για την γενιά που μεγάλωσε μέσα στο ίντερνετ και στα social media. Και πολλοί από τους νέους αυτής της γενιάς θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν… οι νέοι Mark Zuckerberg. Βλέπουν τους εαυτούς τους ως τους επόμενους μεγάλους leaders. Και μάλιστα προσπαθούν να είναι οργανωτικοί σε όποια θέση κι αν τους βάλεις.

Αλλά αφού οι Millennials έχουν ηγετικά χαρακτηριστικά, τότε γιατί συχνά μένουν στάσιμοι και δεν προάγωντε μέσα στο επαγγελματικό τους πεδίο; Το Forbes έφτιαξε ένα άρθρο συλλέγοντας στοιχεία από διάφορους ειδικούς και έρευνες. Και παραθέτει του 6 βασικούς λόγους για τους οποίους καταγράφεται αυτή η στασιμότητα. Μήπως βλέπεις κάποιο από τα παρακάτω points στη δική σου διαδρομή;

1# Δουλεύεις… υπερβολικά. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, αλλά έρευνες έχουν δείξει ότι πολλοί εργαζόμενοι που δουλεύουν… 2 φορές παραπάνω από όσο αρμόζει στον ρόλο τους, τελικά δεν παίρνουν προαγωγή. Κάποιος που είναι πρόθυμος να βγάλει όγκο δουλειάς Χ2, με τα ίδια χρήματα, συνήθως αντί για προαγωγή παίρνει… παραπάνω δουλειά. Δεν μετράει η ποσότητα, αλλά μετράει -κυρίως- η ποιότητα, αν θέλεις να εξελιχτείς.

2# Δεν έχεις περιέργεια. Αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα και δεν κάνεις καλές ερωτήσεις, επίσης είναι πιθανό ότι δεν θα πάρεις προαγωγή. Κάνε καλές ερωτήσεις, μετά σταμάτα να μιλάς, και κάνε την δουλειά.

3# Είσαι πολύ ευχάριστος. Νομίζεις ότι οι εργοδότες θέλουν πάντα να ακούνε καλά λόγια; Αυτό δεν ισχύει σύμφωνα με το Forbes. Και για αυτό τον λόγο, σε αρκετές περιπτώσεις, οι υπερβολικά ευχάριστοι υπάλληλοι δεν παίρνουν ηγετικές θέσεις. Οι εργοδότες μπορεί να προτιμήσουν κάποιον που είναι πιο σκληρός και κάποιον που μπορεί να επισημάνει τα λάθη ακόμα και στον ίδιο τον εργοδότη.

4# Δεν έχεις σωστά skills. Μπορεί να έχεις ένα πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις τις δεξιότητες που χρειάζεται μια εταιρία. Αν δεν έχεις τα σωστά skills, μην περιμένεις να πάρεις προαγωγή. Για παράδειγμα, νέες έρευνες έδειξαν ότι τα επικοινωνιακά skills σε γραπτό και προφορικό λόγο είναι περιζήτητα από τους εργοδότες, αλλά δεν τα έχουν αρκετοί Millennials.

5# Είσαι πολύ προσκολλημένος στον εργοδότη. Πολλοί υπάλληλοι σκέφτονται πως αν είναι προσκολλημένοι με τον εργοδότη τους, θα πάρουν μια προαγωγή. Στην πραγματικότητα ισχύει μάλλον το αντίθετο, αφού αυτή η τάση δείχνει έλλειψη ηγετικών ικανοτήτων και συναισθηματική αστάθεια.

6# Είσαι πολύ απόμακρος και εσωστρεφής. Μη βιάζεσαι γιατί υπάρχει και το αντίθετο του παραπάνω point. Να είσαι πολύ απόμακρος. Προσπάθησε να έχεις καλές σχέσεις με τους συναδέλφους και τον εργοδότη σου. Και να συνεργάζεσαι μαζί τους. Μην ξεχνάς ότι κανείς δεν έφτασε στην επιτυχία μόνος. Ένα μέντορας μπορεί να σε βοηθήσει επίσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 13 =