αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: 7 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών

Forbes: 7 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών

Για κάποιους, η επιτυχία έρχεται νωρίς. Πριν συμπληρώσουν τα 30 χρόνια ζωής. Και τα παραδείγματα σε όλο τον κόσμο είναι πολλά. Ζούμε άλλωστε στην εποχή που ο Mark Zuckerberg ξεκίνησε το Facebook μέσα από ένα φοιτητικό δωμάτιο, στα 19 του χρόνια.

Αλλά τελικά, τι κάνουν διαφορετικά αυτοί οι άνθρωποι; Το Forbes ρώτησε μερικούς ανθρώπους που έχουν μπει στην λίστα «30Under30». Και κατέληξε σε 7 συνήθειες που έχουν τα πετυχημένα άτομα κάτω των 30 ετών. Μπορείς να βάλεις κάποιες από αυτές στο πρόγραμμα σου.

1# Κάνουν το απρόσμενο. Σε αυτές τις ηλικίες, ένας άνθρωπος είναι πιο ευέλικτος. Μπορεί να ξεκινήσει ένα project αύριο το πρωί ή να φύγει για ένα ταξίδι. Και τέτοιες επιλογές μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες.

2# Έχουν ζωή έξω από το πεδίο τους. Δεν ζουν μέσα σε μια «φούσκα». Δεν κάνουν παρέα μόνο με ανθρώπους που είναι στο επαγγελματικό πεδίο τους. Έχουν και άλλα ενδιαφέροντα.

3# Απολαμβάνουν τη διαδρομή. Κάποιος έλεγε κάποτε, ότι μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις, μπορείς να κάνεις καλή δουλειά. Οι 25αριδες δεν έχουν τα άγχη που έχουν ίσως οι μεγαλύτερες ηλικίες. Απολαμβάνουν τη διαδρομή. Και κάπως έτσι είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, ακόμα κι αν χρειαστεί να δουλέψουν όλη τη νύχτα.

4# Έχουν χρόνο για μέντορες. Σε αυτή την ηλικία δεν γίνεται να τα ξέρεις όλα. Είναι χρήσιμο λοιπόν να δίνεις λίγο χρόνο για να βλέπεις και να συζητάς με τους μέντορες σου. Κάτι που κάνουν αρκετοί νέοι κάτω των 30 ετών.

5# Δεν παίρνουν άδεια για να κάνουν κάτι. Ναι, αν είσαι κάτω από τα 30, είναι πιθανό να είσαι λίγο… τρελός. Αν θέλεις να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία με μια ιδέα που έχεις στο μυαλό σου, απλά ξεκίνα να δουλεύεις. Μην περιμένεις να πάρεις την άδεια από κάποιον άλλο.

6# Πατούν το pause. Μέσα σε όλα αυτά που συζητάμε πρέπει να πούμε και κάτι ακόμα: Μην κάνεις το λάθος να δουλεύεις καθημερινά… 24 ώρες. Χρειάζονται διαλείμματα. Κάνε τις απαραίτητες παύσεις για να ξεκουραστείς, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να επανέλθεις δυναμικά.

7# Περνούν χρόνο με φίλους. Είναι δύσκολο να βρεις ελεύθερο χρόνο, ειδικά αν είσαι ο ιδρυτής ενός project. Όμως είναι σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο για να δεις τους φίλους σου. Μην ξεχνάς: Η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά. Και μόνο αν έχεις ζωή εκτός γραφείου θα καταφέρεις να αντέξεις στον «μαραθώνιο».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − seventeen =