αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: 7 ιδιαίτερα skills που είναι δύσκολο να τα μάθεις, αλλά μπορούν να σε «πληρώνουν» για πάντα

Forbes: 7 ιδιαίτερα skills που είναι δύσκολο να τα μάθεις, αλλά μπορούν να σε «πληρώνουν» για πάντα

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι κορυφαίοι επιχειρηματίες του κόσμου εστιάζουν, ανάμεσα σε άλλα, σε ένα κομβικό πράγμα: Στην συνεχή μάθηση. Ναι, ακόμα και αυτοί που έχουν φτάσει στην επόλυτη επιτυχία προσπαθούν να μαθαίνουν νέα πράγματα συνεχώς, και να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις στο πεδίο τους.

Το Forbes παρουσιάζει μια λίστα με 7 ιδιαίτερα skills που είναι δύσκολο να τα μάθεις, αλλά μπορούν να σε «πληρώνουν» για πάντα. Ανεξάρτητα από το επάγγελμα στο οποίο είσαι. Ενώ κάποια από αυτά είναι σίγουρα χρήσιμα και στην προσωπική μας ζωή. Πόσα από αυτά έχεις;

1# Να ξέρεις πότε να κλείνεις το στόμα σου στις εντάσεις. Οκ, όλοι μας θέλουμε να αποδείξουμε ότι έχουμε δίκιο σε μια συζήτηση. Ακόμα και όταν ανεβαίνουν οι τόνοι. Αλλά την θα γίνει την επόμενη ημέρα, εβδομάδα, μήνα; Μην αφήνεις το στόμα σου ανεξέλεγκτο όταν τσακώνεσαι με κάποιον. Πρέπει να ξέρεις πότε πρέπει να σταματήσεις.

2# Συναισθηματική νοημοσύνη (EQ). Η συναισθηματική νοημοσύνη ορίζεται ως η ικανότητα κάποιου να αντιλαμβάνεται, να εκφράζει, να κατανοεί, να χρησιμοποιεί και να διαχειρίζεται τα δικά του συναισθήματα αλλά και των άλλων ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή.

3# Διαχείριση χρόνου. Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για αυτό το θέμα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν 24 ώρες κάθε ημέρα. Απλά κάποιοι τις χρησιμοποιούν καλύτερα. Ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που παρεμποδίζει την αποτελεσματική διαχείριση του χρόνου είναι η «τυραννία του επίγονος». Είναι η τάση να κοιτάς τα μικρά πράγματα που πρέπει να γίνουν τώρα και έχουν ως αποτέλεσμα να παρεμποδίσουν αυτά που πραγματικά έχουν σημασία.

4# Να ακούς. Και δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Δεν αρκεί απλά να ακούς παθητικά. Πρέπει να είσαι ενεργός ακροατής. Άκου προσεκτικά τον άλλο και κάνε ερωτήσεις.

5# Να λες «όχι». Έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, έδειξε ότι όσο μεγαλύτερη δυσκολία έχεις στο να πεις όχι, τόσο πιο πιθανό είναι να αισθανθείς άγχος, εξάντληση ή ακόμη και κατάθλιψη. Πες «όχι» χωρίς περιστροφές στα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις. Και έτσι θα ελευθερώσεις χρόνο για κάποιο άλλο task που μπορεί πραγματικά να σε εξελίξει.

6# Καλός ύπνος. Ακόμα και άνθρωποι όπως ο Jeff Bezos ή η Arianna Huffington αναφέρονται πάντα στην σημασία του καλού ύπνου- και τον έχουν κάθε ημέρα στο πρόγραμμα τους. Με ένα καλό ύπνο 8+ ωρών, θα είσαι πολύ πιο παραγωγικός την επόμενη ημέρα.

7# Παρέμεινε θετικός. Όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η διαφορά είναι όμως ότι κάποιοι άνθρωποι παραμένουν θετικοί ακόμα και όταν η κατάσταση γίνεται δύσκολη. Ψάχνουν για λύσεις. Και συνήθως είναι αυτοί που τα καταφέρνουν. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που βλέπουν προβλήματα παντού, χωρίς να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τα δεδομένα. Απλά κάθονται και γκρινιάζουν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen − 10 =