αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: 5 μπίζνες που μπορείς να ξεκινήσεις με μικρό κόστος από το σπίτι σου. Και θα σου φέρουν μεγάλα έσοδα

Forbes: 5 μπίζνες που μπορείς να ξεκινήσεις με μικρό κόστος από το σπίτι σου. Και θα σου φέρουν μεγάλα έσοδα

Θέλετε να ξεκινήσετε μια μπίζνα αλλά δεν έχετε πολλά κεφάλαια να επενδύσετε; Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, δεν χρειάζεστε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να ξεκινήσετε μια επιτυχημένη επιχείρηση με δυνατότητες υψηλού κέρδους. Με σωστή στρατηγική, μπορείτε να βρείτε μια επιχειρηματική ιδέα που δεν είναι μόνο οικονομικά προσιτή για να ξεκινήσει, αλλά μπορεί επίσης να αποφέρει υψηλό κέρδος εάν εκτελεστεί σωστά.

Εάν αναζητάτε μια ευκαιρία για να ξεκινήσετε μια μικρή επιχείρηση που μπορεί να αποφέρει καλά κέρδη, υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές ιδέες χαμηλού κόστους που έχουν τη δυνατότητα να αποφέρουν σημαντικές αποδόσεις. Δεν ψάχνετε να είστε η επόμενη εταιρεία του δισεκατομμυρίου. Θέλετε να εστιάσετε στη δημιουργία μιας επιχείρησης που μπορεί να ξεκινήσει με περιορισμένο προϋπολογισμό και να κλιμακωθεί με την πάροδο του χρόνου.

To Forbes σε άρθρο του παραθέτει 5 τέτοιες ιδέες. Μήπως να ξεκινήσεις;

1. SEO Management και συμβουλευτική

Για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν να αυξήσουν την προβολή τους στο διαδίκτυο, το SEO είναι ζωτικής σημασίας- και πολλές επιχειρήσεις διψούν για διαδικτυακή προβολή. Η έναρξη μιας επιχείρησης για SEO μπορεί να καλύψει αυτήν την ανάγκη, βοηθώντας τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν τους ιστότοπούς τους ώστε να κατατάσσονται υψηλότερα στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση και την εφαρμογή στρατηγικών που σχετίζονται με λέξεις-κλειδιά, περιεχόμενο, την δομή ιστοτόπου και backlinking.

Η δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου επιτυχημένων έργων SEO θα βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων πελατών και στην εδραίωση της αξιοπιστίας στην αγορά.

2. Δημιουργία Περιεχομένου

Σας αρέσει να γράφετε; Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για διαδικτυακό περιεχόμενο. Είτε πρόκειται για τη σύνταξη blog posts, για περιεχόμενο κοινωνικών μέσων ή για τεχνική γραφή, οι επιχειρήσεις είναι πρόθυμες να πληρώσουν για ποιοτική γραφή.

Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου, η αναντικατάστατη αξία της ανθρώπινης επαφής παραμένει εμφανής. Οι ανθρώπινοι συγγραφείς φέρνουν πρωτοτυπία, συναισθηματικό βάθος και έχουν τη λεπτή κατανόηση της αφοσίωσης του κοινού που η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί -ακόμα- να αντιγράψει πλήρως. Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι σε θέση να υφαίνει ιστορίες που έχουν απήχηση σε προσωπικό επίπεδο, αντανακλώντας εμπειρίες και συναισθήματα που συνδέονται βαθιά με τους αναγνώστες.

3. Ξεκινήστε μια επιχείρηση λογιστικής

Εάν έχετε ταλέντο με τους αριθμούς και την οργάνωση, η έναρξη μιας επιχείρησης λογιστικών βιβλίων θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό εγχείρημα. Πολλές μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται βοήθεια με τα οικονομικά τους αρχεία, αλλά μπορεί να μην έχουν τους πόρους για να απασχολήσουν λογιστή full-time. Ως λογιστής, μπορείτε να προσφέρετε υπηρεσίες όπως διαχείριση τιμολογίων, μισθοδοσία και οικονομικές αναφορές.

«Με την τεράστια γκάμα διαδικτυακών λογιστικών λογισμικών που διατίθενται, αυτός ο τύπος επιχείρησης μπορεί εύκολα να εκτελεστεί από το σπίτι, μειώνοντας το αρχικό σας κόστος» λέει το Forbes.

4. Διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Οι επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρές, αναζητούν τρόπους για να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσεγγίσουν το κοινό-στόχο τους. Συχνά τους λείπει η εσωτερική τεχνογνωσία και ο χρόνος για να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα κοινωνικά τους προφίλ. Εάν κατανοείτε τις λεπτομέρειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να ξεκινήσετε μια υπηρεσία διαχείρισης για πολλούς πελάτες.

Η αρχική επένδυση είναι ελάχιστη – μερικά εργαλεία για προγραμματισμό, καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο και χρόνο για την επιμέλεια περιεχομένου, την ανάλυση μετρήσεων και την αλληλεπίδραση με τους ακόλουθους. Καθώς η βάση των πελατών σας μεγαλώνει, μπορείτε να επεκτείνετε την ομάδα και τις υπηρεσίες σας.

5. Ξεκινήστε ένα Blog

Το blogging παραμένει ένα ισχυρό εργαλείο για την ανταλλαγή εμπειριών, ειδήσεων και γνώσεων, με ένα ευρύ κοινό. Επιλέξτε ένα πεδίο με το οποίο είστε παθιασμένοι, όπως η τεχνολογία, η μόδα, τα ταξίδια ή τα προσωπικά οικονομικά. Με συνεπές, υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και αποτελεσματικές στρατηγικές SEO, μπορείτε να προσελκύσετε κοινό και να δημιουργήσετε έσοδα από το site σας μέσω διαφήμισης, affiliate marketing, sponsored περιεχομένου ή πώλησης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας. Η δημιουργία ενός ιστολογίου απαιτεί ελάχιστη επένδυση, αλλά μπορεί να αποφέρει σημαντικές αποδόσεις μόλις δημιουργήσετε ένα πιστό αναγνωστικό κοινό.

Μην ξεχνάτε ότι και το It’s Posssible ξεκίνησε κάπως έτσι, από το δωμάτιο ενός σπιτιού στην Καλλιθέα. Το κόστος κατασκευής; Στα 450 ευρώ. Σήμερα είναι μια full-time δουλειά, και το blog διαβάζεται από περίπου 1,7 εκατομμύρια αναγνώστες τον μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόλις 1 ώρα και 10 λεπτά από την Αθήνα: Πως είναι να δουλεύεις remote από την Ύδρα με το laptop σου

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + one =