αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: 5 δουλειές που μπορείς να κάνεις για να εργάζεσαι ταξιδεύοντας ως ψηφιακός νομάς

Forbes: 5 δουλειές που μπορείς να κάνεις για να εργάζεσαι ταξιδεύοντας ως ψηφιακός νομάς

Ένας ψηφιακός νομάς ταξιδεύει από τοποθεσία σε τοποθεσία ή ζει στο εξωτερικό, ενώ εργάζεται αποκλειστικά online (αυτό μπορεί να είναι ως remote υπάλληλος ή ως digital επιχειρηματίας).

Η τάση με τους ψηφιακούς νομάδες και την remote εργασία καλά κρατεί. Σύμφωνα με την έρευνα Workmonitor της Randstad, οι νεότεροι άνθρωποι θεωρούν την ευελιξία πιο σημαντική συγκριτικά με τους μεγαλύτερους. Η ευελιξία στο ωράριο και την τοποθεσία της εργασίας είναι πιο σημαντικά για την Gen Ζ (γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2005) με το 36% να προτιμά την ευέλικτη τοποθεσία και το 47% το ευέλικτο ωράριο όταν αναζητούν εργασία. Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό των Millennials (35%) θεωρεί την τηλεργασία ως αδιαπραγμάτευτη παροχή.

Αλλά τι επαγγελματικές επιλογές έχεις αν θες να μπεις σε αυτό το μονοπάτι και να δουλεύεις ενώ παράλληλα ταξιδεύεις ως ψηφιακός νομάς; Το Forbes σε νέο άρθρο του παραθέτει 5 επιλογές.

1. Η δουλειά που έχετε ήδη. Διαπραγματευτείτε να γίνει πλήρως remote

Το να ζεις στο εξωτερικό ή να ταξιδεύεις συνεχώς είναι ήδη μια προσαρμογή. Το να διατηρήσετε τη δουλειά σας, βγάζει ένα άγχος απο το κεφάλι σας. Εάν ο εργοδότης σας εκτιμά τη συνεισφορά σας, τότε ίσως θα επιλέξει να σας κρατήσει, αντί να ξοδέψει χρόνο και χρήμα για να βρει τον αντικαταστάτη σας.

Η απότομη στροφή στην εξ αποστάσεως εργασία κατά την έναρξη της πανδημίας έχει ήδη αποδείξει ότι πολλές θέσεις εργασίας που αρχικά δεν ήταν εξ αποστάσεως θα μπορούσαν πράγματι να γίνουν εξ αποστάσεως. Αυτό καθιστά τώρα την κατάλληλη στιγμή για να διαπραγματευτείτε ένα full remote μοντέλο για την τρέχουσα θέση σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να αποκαλύψετε ότι θέλετε να εργαστείτε εξ αποστάσεως επειδή θέλετε να ταξιδέψετε, αν και πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας από όπου κι αν βρίσκεστε.

2. Μια νέα εργασία που είναι πλήρως remote ή μπορεί να διαπραγματευτεί στο στάδιο της προσφοράς

Εάν ο εργοδότης σας δεν μπορεί να πειστεί ή προτιμάτε να μην συνεχίσετε στην τρέχουσα εργασία σας, μπορείτε να ορίσετε μια πλήρως remote εργασία ως κύριο στόχο αναζήτησης εργασίας. Πολλές πλατφόρμες σάς επιτρέπουν να αναζητάτε ειδικά remote εργασία, και ορισμένες αγγελίες αναφέρονται επίσης σε αυτό. Ένας τέτοιος ιστότοπος, το FlexJobs, κυκλοφόρησε πρόσφατα τo report State of Remote Freelance Jobs, και παραθέτει κορυφαίες εταιρείες με remote θέσεις εργασίας, κορυφαία απομακρυσμένα μονοπάτια καριέρας και άλλες ευέλικτες επιλογές. Εάν δεν εργάζεστε ήδη εξ αποστάσεως ή δεν έχετε ιστορικό εξ αποστάσεως εργασίας, θα πρέπει να αποδείξετε ότι αισθάνεστε άνετα με αυτό, ότι είστε αξιόπιστοι και παραγωγικοί. Έχοντας ισχυρά παραδείγματα μετρήσιμων επιτευγμάτων και αποτελεσμάτων που επιτεύχθηκαν στην εργασία σας, θα κρατήσει τον μελλοντικό εργοδότη επικεντρωμένο στο τι θα συνεισφέρετε και θα απομακρύνει τα φώτα της δημοσιότητας… από την έλλειψη εμπειρίας στο remote κομμάτι.

3. Χτίσε μια επιχείρηση… γύρω από τα ταξίδια σου

Εάν ταξιδεύετε σε διαφορετικές χώρες ή ακόμα και διαορετικά μέρη σε μια χώρα, θα έχετε προτάσεις για μέρη για διαμονή, για πράγματα που πρέπει να κάνετε, φαγητό για να δοκιμάσετε κ.λπ. Δημιουργήστε ένα YouTube κανάλι, ξεκινήστε ένα blog ή πουλήστε το περιεχόμενό σας σε άλλες ταξιδιωτικές πλατφόρμες για να έχετε έσοδα- και να χρηματοδοτείτε τα ταξίδια σας. Θα αναπτύξετε επίσης πολύτιμες δεξιότητες στη δημιουργία περιεχομένου, το ψηφιακό μάρκετινγκ και τη λειτουργία της δικής σας επιχείρησης.

Πολλοί άνθρωποι το κάνουν ήδη. Θυμήσου και την συνέντευξη: Πως μπορείς να ταξιδεύεις και να πληρώνεσαι: Αυτή η γυναίκα έχει πάει σε 44 χώρες και τα εξηγεί όλα στο It’s Possible.

4. Εργασία υποστήριξης για άλλους ψηφιακούς νομάδες

Καθώς συναντάτε άλλους ψηφιακούς νομάδες στα ταξίδια σας ή σε coworking στο εξωτερικό, ίσως μπορείτε να συνεργαστείτε για τα project τους, αντί να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση από την αρχή. Θα μπορούσατε να είστε ένας visual assistant που απαντά σε email ή βοηθά με ταξιδιωτικά πλάνα. Θα μπορούσατε να διεξάγετε έρευνα για περιεχόμενο που δημιουργούν άλλοι. Εάν διαθέτετε εξειδικευμένες γνώσεις στη λογιστική ή τη νομική, μπορείτε να βοηθήσετε άλλους ψηφιακούς νομάδες από την ίδια χώρα να συμμορφώνονται με τους φορολογικούς και εργασιακούς κανόνες.

5. Μια ψηφιακή επιχείρηση γύρω από το πάθος σας

Αν σας αρέσει να διδάσκετε ή εάν έχετε μια ειδική δεξιότητα, δημιουργήστε ένα διαδικτυακό μάθημα γύρω από αυτό. Αν σας αρέσουν τα ακίνητα, προσφερθείτε να αναζητήσετε ακίνητα στη νέα σας τοποθεσία για επενδυτές που γνωρίζετε στην πατρίδα σας. Καθώς εξερευνάτε νέες επιχειρηματικές ιδέες, συμβουλευτείτε τους τοπικούς κανονισμούς σχετικά με τυχόν άδειες εργασίας ή άδειες που χρειάζεστε. Αλλά αν τώρα ζείτε σε έναν προορισμό χαμηλότερου κόστους, είναι μια οικονομικά αποδοτική στιγμή για να πάρετε μια ευκαιρία για μια νέα καριέρα με βάση αυτό που σας αρέσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ίος: Πως είναι να δουλεύεις remote από το νησί των πάρτι

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + 19 =