αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑForbes: 3 τρόποι με τους οποίους χάνεις τον χρόνο σου χωρίς να το καταλάβεις

Forbes: 3 τρόποι με τους οποίους χάνεις τον χρόνο σου χωρίς να το καταλάβεις

Υπάρχει το κακό σενάριο: Να κάθεσαι και να σπαταλάς τον χρόνο σου, με δραστηριότητες και ανθρώπους που ξέρεις ότι δεν σου προσφέρουν τίποτα. Και απλά χάνεις τον χρόνο σου. Υπάρχει όμως και το ακόμα χειρότερο σενάριο: Να χάνεις τον χρόνο σου χωρίς να το καταλάβεις.

Αυτή την περίπτωση αναλύει σε άρθρο του το Forbes. Είναι συνήθειες που δεν μας φέρνουν κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Τις κάνουμε συχνά και απλά «τρώνε» τον χρόνο μας, αντί να κάναμε κάτι πιο δημιουργικό. Ένα σκηνικό που έχει γίνει πιο έντονο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών. Παρακάτω ακολουθούν οι 3 τρόποι με τους οποίους οι Millennials χάνουν το χρόνο τους χωρίς να το καταλάβουν.

1- Παίζουν με τα κινητά: Παρόλο που τα smartphones είναι ένα εργαλείο για να οργανώσουμε την ημέρα μας και να επικοινωνήσουμε με άλλους, πολλές φορές καταλήγουν να μας… ελέγχουν. Συχνά τα κρατάμε στο χέρι απλά απο συνήθεια. Ακόμα κι αν δεν έχουμε κάποια ειδοποίηση.

2- Δημιουργία και ακύρωση σχεδίων: Ναι, η τεχνολογία βοηθά στο να προγραμματίσουμε σχέδια. Αλλά και στο να τα χαλάσουμε. Πλέον επικοινωνούμε με τον καθένα πολύ συχνά μέσα σε μια ημέρα. Το αποτέλεσμα είναι να κανονίζουμε συναντήσεις και δραστηριότητες, να τις ακυρώνουμε και να κανονίζουμε άλλες. Αν αυτό δεν σταματά κάπου, τότε σίγουρα χάνεις άσκοπα τον χρόνο σου.

3- Βγάζουν φωτογραφίες: Έχουμε καταγράψει… όλες τις σημαντικές στιγμές στη ζωή μας. Έξοδοι με φίλους, ταξίδια, φαγητά, ηλιοβασιλέματα. Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλές φορές οι φωτογραφίες (και το ανέβασμα τους στα Social Media) γίνεται πιο σημαντικό από την ίδια ζωή. Και καταλήγουμε να μη ζούμε τη στιγμή, αλλά να κοιτάμε να βγάλουμε μια ακόμα φωτογραφία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =