αρχικηVIRALForbes: Το τρικ των 5 δευτερολέπτων για να ξεπεράσεις το άγχος σου στις δημόσιες ομιλίες

Forbes: Το τρικ των 5 δευτερολέπτων για να ξεπεράσεις το άγχος σου στις δημόσιες ομιλίες

Το άγχος κάποιου που μιλά δημόσια είναι πολύ σύνηθες, με το 73% των ανθρώπων να αναφέρουν ότι αγχώνονται όταν μιλούν μπροστά σε κόσμο, σύμφωνα με έρευνα.

Δεν θα ήταν υπέροχο ένα τρικ, που να μειώνει το άγχος σου και παράλληλα να βελτιώνει την ικανότητά σου να μιλάς δημόσια;

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχει!

Η Alison Wood Brooks, καθηγήτρια στο Harvard Business School, όταν ήταν φοιτήτρια, ανακάλυψε ένα τρικ που μετατρέπει το άγχος σε κάτι πιο ευεργετικό και παραγωγικό: τον ενθουσιασμό.

Οι περισσότεροι, όταν νιώθουν στρες, λένε στον εαυτό τους να ηρεμήσει. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την ψυχολογία σου τόσο γρήγορα και εύκολα. Είναι πιο εύκολο να μην πολεμάς την φυσιολογική σου αντίδραση αλλά αντίθετα να την μετατρέψεις σε κάτι πιο θετικό.

Η Alison Wood Brooks προτείνει όταν νιώθεις άγχος, να λες στον εαυτό σου: «Είμαι ενθουσιασμένος!»

Το να το επαναλάβεις αρκετές φορές στη δουλειά σου με χαρά από το να προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου να μείνει ήρεμος, λειτουργεί πολύ καλύτερα.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχεις άγχος πριν μια ομιλία ή παρουσίαση, από το να παίρνεις βαθιές ανάσες για να μειώσεις τους καρδιακούς παλμούς, προτίμησε έναν θετικό λόγο με τον εαυτό σου.

Πηγή: bovary.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 13 =