αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Τα Mikel «χτυπούν» τα Starbucks στα Αραβικά Εμιράτα

Forbes: Τα Mikel «χτυπούν» τα Starbucks στα Αραβικά Εμιράτα

Εκτενή αναφορά στα Mikel κάνει το Forbes, με αφορμή τον ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του ελληνικού brand και των Starbucks στα Αραβικά Εμιράτα. Σημειώνεται, ότι τα Mikel έχουν επεκταθεί και εκεί.

Μάλιστα, το Forbes χαρακτηρίζει τη γνωστή αλυσίδα καφέ ως startup, η οποία έχει… βάλει σε μπελάδες τα Starbucks, στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως σημειώνεται στο ίδιο άρθρο, αρκετές φορές στο παρελθόν υπήρξαν μεγάλες εταιρίες που θέλησαν να αντιγράψουν το μενού ή το μοντέλο λειτουργίας των Starbucks. Όπως τα McDonald’s ή η αλυσίδα Costa Cafe. Ωστόσο, κανείς δεν τα κατάφερε με επιτυχία. Και έτσι τα Startbucks έφτασαν να έχουν 24.000 καταστήματα σε όλον τον κόσμο.

Μέχρι να έρθουν τα Mikel. Η αλυσίδα που ιδρύθηκε το 2008. Και διαθέτει «πολύ καταρτισμένους και αφοσιωμένους συνεργάτες», όπως σημειώνει το άρθρο.

«Έτσι τα Mikel επεκτάθηκαν σαν πυρκαγιά σε όλη την Ελλάδα, φτάνοντας τα 154 καταστήματα σε περίπου 8 χρόνια. Τα περισσότερα από τα οποία δημιουργήθηκαν εν μέσω έντονης ύφεσης στη χώρα», τονίζει το Forbes.

Τώρα το ελληνικό brand έχει επεκταθεί εκτός συνόρων και συγκεκριμένα στα Αραβικά Εμιράτα, με 7 καταστήματα. Ενώ σύντομα καταφτάνουν άλλα 13. Θα δημιουργήσουν τα Mikel άραγε μεγαλύτερο πρόβλημα στα Starbucks, όπως έγινε στην Ελλάδα; Διερωτάται το Forbes. Συμπληρώνοντας πάντως, πως τα Αραβικά Εμιράτα είναι μια μεγάλη αγορά και μπορούν να χωρέσουν πολλές εταιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + twelve =