αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Τα 5 εύκολα βήματα για να αποκτήσεις παθητικό εισόδημα το 2024

Forbes: Τα 5 εύκολα βήματα για να αποκτήσεις παθητικό εισόδημα το 2024

Οι επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν ότι το παραδοσιακό 9-5, σε πολλές περιπτώσεις, δεν παρέχει πάντα την απόλυτη ικανοποίηση στην καριέρα, δεν βοηθά στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, την ευημερία ή οικονομική ελευθερία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παράλληλα projects κερδίζουν γρήγορα δημοτικότητα παγκοσμίως, και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σχεδόν το 40% των Αμερικανών να στρέφονται σε αυτά όχι μόνο ως μέσο ενίσχυσης του εισοδήματός τους, αλλά και για να μπορούν να κάνουν κάτι που έχει νόημα- και κάτι που τους επιτρέπει να επικεντρωθούν σε άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής τους.

Το να μπορείς να κερδίζεις χρήματα… ενώ κοιμάσαι και να μην ανησυχείς για έναν τοξικό εργοδότη, για μια δουλειά που μισείς ή για τη μετακίνηση στο γραφείο, μπορεί να φαίνεται σαν ένα ανέφικτο όνειρο. Αλλά το Forbes παραθέτει 5 εύκολα βήματα για να ξεκινήσεις τώρα. Και να έχεις ένα παθητικό εισόδημα.

1. Προσδιορίστε τα ενδιαφέροντά σας

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, είναι να… κάνετε σωστή στόχευση. Προσδιορίστε μια συγκεκριμένη αγορά στην οποία μπορείτε να εφαρμόσετε την τεχνογνωσία σας και να προσφέρετε σημαντική αξία. Για να το πετύχετε αυτό, εξετάστε το σύνολο των δεξιοτήτων και τα ενδιαφέροντά σας (γιατί αν το απολαύσετε, θα ενθουσιαστείτε περισσότερο και θα αφιερώσετε περισσότερη ενέργεια σε αυτό), τη ζήτηση της αγοράς, τον ανταγωνισμό και τις πιθανές πηγές κερδοφορίας για να διασφαλίσετε ότι έχετε μια ευκαιρία να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα.

2. Υψηλή ποιότητα

Όταν μετατρέπετε την ιδέα σας σε μια παθητική ροή εισοδήματος, θα πρέπει να εστιάσετε στη μεγιστοποίηση της ποιότητας που προσφέρετε, από την αρχή, έτσι ώστε να μπορείτε να βασίζεστε στην υπηρεσία ή το προϊόν υψηλής ποιότητας που έχετε, για να υποστηρίξετε τους πελάτες σας ενώ εστιάζετε την προσοχή σας σε άλλα πράγματα. Αναπτύξτε περιεχόμενο και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που καλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κοινού-στόχου σας.

Συχνά θα διαπιστώσετε ότι ο ευκολότερος και πιο βολικός τρόπος για να δημιουργήσετε παθητικό εισόδημα είναι μέσω της παροχής μίας  υπηρεσίας υψηλής ποιότητας ή ενός προϊόντος στο Διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, γίνεται πραγματικά “παθητικό” καθώς δεν χρειάζεται να είστε εκεί αυτοπροσώπως για να γίνει η δουλειά.

Μερικές καλές ιδέες παθητικού εισοδήματος για προϊόντα και υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

  • E-books
  • Διαδικτυακά μαθήματα
  • Digital guides/downloads
  • Υπηρεσίες που βασίζονται σε συνδρομή
  • Πώληση φωτογραφιών στοκ

3. Αυτοματοποιήστε τους τρόπους πωλήσεών σας

Για να βελτιστοποιήσετε τη διαδικασία προσέλκυσης δυνητικών πελατών και να καλλιεργήσετε σχέσεις για να κερδίσετε πελάτες που πληρώνουν —χωρίς να απαιτείτε η συνεχή προσοχή σας— σκεφτείτε πιο έξυπνα. Εξετάστε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε την τεχνολογία και διάφορες πλατφόρμες για να αυτοματοποιήσετε τις διαδικασίες σας. Σχεδιάστε ολόκληρη τη διαδικασία. Τη λήψη δυνητικών πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τον ιστότοπό σας- και χρησιμοποιήστε εργαλεία email marketing και αυτοματισμού πωλήσεων που θα σας βοηθήσουν να αυτοματοποιήσετε επαναλαμβανόμενες εργασίες και να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητά σας.

4. Χρησιμοποιήστε πολλαπλές ροές εσόδων

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διασφαλίσετε μια σταθερή ροή παθητικού εισοδήματος είναι να «διαμοιράσετε» την εμπειρία σας σε διάφορες ροές δημιουργίας εσόδων. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να εξερευνήσετε ευκαιρίες όπως το affiliate marketing, τα διαφημιστικά έσοδα από χορηγίες, τις συνδρομές μελών, τα licensing agreements και τα διαδικτυακά σεμινάρια. Μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές ροές εσόδων και να αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μόνο μερικές από αυτές ή όλες. Το κλειδί είναι να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε επιλογή και αν επιλέξετε είναι βιώσιμη.

5. Εξωτερική ανάθεση

Καθώς μεγαλώνετε το project σας και γίνεται μια σταθερή ροή παθητικού εισοδήματος, σκεφτείτε τρόπους για να κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη. Σκεφτείτε να αναθέσετε την εργασία σας σε εξωτερικούς συνεργάτες όπου είναι δυνατόν—είτε σε bots είτε σε ανθρώπους. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσλάβετε έναν virtual assistant ή να χρησιμοποιήσετε εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να μειώσετε στο μισό μερικές από τις κουραστικές μη αυτόματες εργασίες που σχετίζονται με την επιχείρησή σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έφτιαξα ένα online μάθημα και τώρα έχω παθητικό εισόδημα από αυτό»: Ο Κωνσταντίνος Ξέρας εξηγεί πως να το κάνεις και εσύ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen + twelve =