αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑForbes: Τα 4 βήματα για να βρεις την επόμενη δουλειά σου πριν το τέλος της χρονιάς

Forbes: Τα 4 βήματα για να βρεις την επόμενη δουλειά σου πριν το τέλος της χρονιάς

Μπορεί να μην το έχουμε καταλάβει, αλλά το 2023 φτάνει στο τέλος του. Σε λίγες εβδομάδες, οι περισσότερες εταιρείες θα διακόψουν τις διαδικασίες πρόσληψης, καθώς ετοιμάζονται να κλείσουν για το διάλειμμα των γιορτών.

Αν θέλετε να βρείτε μια νέα δουλειά πριν τελειώσει η χρονιά, τώρα είναι η ώρα να δράσετε. Ακολουθούν τέσσερις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσληφθείτε αυτή την περίοδο, όπως τις παραθέτει το Forbes.

1. Ετοιμάστε την «εργαλειοθήκη» σας

Πριν από όλα τα άλλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε προετοιμάσει την «εργαλειοθήκη» σας για την αναζήτηση εργασίας. Βελτιώστε το βιογραφικό σας, εξασκηθείτε στις συνεντεύξεις και ενημερώστε το προφίλ σας στο LinkedIn. Ο χρόνος είναι ουσιαστικός, οπότε κάντε το όσο πιο γρήγορα μπορείτε, ώστε όταν έρθει μια ευκαιρία, να είστε ήδη προετοιμασμένοι.

2. Βρείτε εταιρείες που προσλαμβάνουν τώρα

Μπορεί να μην υπάρχουν τόσες πολλες εκεί έξω, αλλά υπάρχουν πάντα μερικές εταιρείες που θα προσλαμβάνουν προσωπικό στο τέλος του έτους. Ίσως βιάζονται να κινηθούν πριν τις διακοπές, βιώνουν απρόβλεπτη ανάπτυξη ή κάποιο μέλος του προσωπικού παραιτείται απροσδόκητα και πρέπει να το καλύψουν αμέσως. Αναζητήστε αυτές τις εταιρείες μέσω των τοποθεσιών εργασίας που προτιμάτε και κρατήστε μια λίστα με 10 έως 15 για να στοχεύσετε.

Μπορείτε πάντα να τσεκάρετε και την κατηγορία του It’s Possible με αγγελίες με μισθούς 1.700+ ευρώ.

3. Βασιστείτε στο δίκτυό σας

Το δίκτυό σας θα είναι ζωτικής σημασίας για να το αξιοποιήσετε τις επόμενες εβδομάδες. Αλλά να θυμάστε ότι η αληθινή δικτύωση δεν είναι να προσεγγίζετε ανθρώπους μόνο… όταν χρειάζεστε κάτι από αυτούς, αλλά να χτίζετε σχέσεις αμοιβαίας ωφέλειας κατά τη διάρκεια της καριέρας σας. Έχοντας αυτό κατά νου, η περίοδος των διακοπών είναι μια καλή στιγμή για να ευχηθείτε στους ανθρώπους να είναι καλά και να δώσετε updates σχετικά με την αναζήτηση εργασίας σας.

Εάν δεν έχετε τη διεύθυνση email ή τον αριθμό τηλεφώνου τους, η αποστολή γρήγορων μηνυμάτων στο LinkedIn λειτουργεί επίσης.

4. Ξεκινήστε τώρα

Όπως αναφέρθηκε, δεν έχετε πολλές εβδομάδες για να είστε παραγωγικοί μέχρι να κλείσουν τα γραφεία. Ξεκινήσετε αμέσως την αναζήτηση εργασίας και να συνεχίσετε μέχρι να ξεκινήσει επίσημα η περίοδος των διακοπών. Όσο περισσότερο μπορείτε να προσαρμόσετε την αίτησή σας, να υποβάλετε αίτηση για hot ρόλους και να γνωρίσετε νέα άτομα, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας θα έχετε.

Ωστόσο, μην απελπίζεστε αν δεν καταλήξετε σε μια νέα δουλειά πριν από το τέλος του έτους. Το χειρότερο σενάριο είναι… ότι θα ξεκινήσετε την επόμενη χρονιά με ένα προβάδισμα και πολύ πιο κοντά στους στόχους σας. Κάντε το καλύτερο δυνατό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 − 2 =