αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Τα 3 βήματα για να ελέγχεις κάθε συζήτηση (και να δείξεις την αξία σου)

Forbes: Τα 3 βήματα για να ελέγχεις κάθε συζήτηση (και να δείξεις την αξία σου)

Καθημερινά μάλλον κάνεις αρκετές συζητήσεις. Μικρές ή μεγαλύτερες. Στην επαγγελματική ή στην προσωπική σου ζωή. Το Forbes παραθέτει μερικές κινήσεις που θα σε βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις. Είναι τα 3 βήματα για να ελέγχεις κάθε συζήτηση.

1# Άκου τον άλλο

Καθώς συνειδητοποιείς ότι το άλλο άτομο συνεχίζει να μιλάει πολύ, μπορεί να αρχίσεις να αισθάνεσαι άγχος. Μπορεί να σκέφτεσαι μόνος σου: «Αυτή είναι μια συνάντηση μόνο 30 λεπτών και αυτό το άτομο μιλάει για Χ λεπτά συνεχόμενα. Πώς μπορώ να παραθέσω την αξία μου αν αυτό το άτομο μονοπωλεί τη συζήτηση;». Αντισταθείτε στην επιθυμία να διακόψετε γρήγορα. Χρησιμοποιήστε λίγο χρόνο για να ακούσετε τι λέει ο άλλος. Μπορεί να σας δώσει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες.

2# Ανακεφαλαίωσε τα βασικά points που άκουσες

Μην ακούς μόνο… περιμένοντας να μιλήσεις. Προσπάθησε να κρατήσεις τα βασικά points που παραθέτει η άλλη πλευρά. Στην συνέχεια ρίξε τα στο τραπέζι με μία φράση του στιλ: «Σε ευχαριστώ που τα μοιράστηκες μαζί μου. Άκουσα με προσοχή 3 points…». Έτσι θα τον εντυπωσιάσετε. Δείξτε στο άλλο άτομο ότι ακούτε. (Η έρευνα δείχνει ότι η ακρόαση σε κάνει επίσης πιο συμπαθή) Δείξτε στο άλλο άτομο ότι καταλαβαίνετε τι λέει και ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με συνεκτικό τρόπο. Η καλή επικοινωνία είναι δύσκολη, ειδικά σε στρεσογόνες καταστάσεις.

3# Δείξε την αξία σου

Μην ανακεφαλαιώνετε απλώς αυτό που είπε ο άλλος. Για κάθε ένα από τα point του, μιλήστε για το πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία. Για παράδειγμα, εάν ένα από τα σημεία του ατόμου είναι ότι θέλει κάποιον που μπορεί να αναλύσει εξειδικευμένες πληροφορίες. Πείτε, «Θα ήθελα να μιλήσω για αυτά τα points. Πρώτον, θέλετε κάποιον που έχει κριτική σκέψη για πολύπλοκα θέματα. Αφού έχω εργαστεί στο X, έχω…». Δείξτε την αξία σας προσθέτοντας κάτι στα points τους. Δεν χρειάζεται να σας κάνουν μια ερώτηση για να μοιραστείτε αυτά που θέλετε. Δημιουργήστε τη δική σας ευκαιρία να μοιραστείτε πληροφορίες για τον εαυτό σας που έχουν μεγαλύτερη σημασία για το άλλο άτομο.

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου αυτή είναι η μόνη ευκαιρία να δείξετε την αξία σας και το άλλο άτομο συνεχίζει να μονοπωλεί τη συζήτηση, ανακτήστε τον έλεγχο. Ακούστε, σημειώστε τα σημαντικά points και ανακεφαλαιώστε τα σημεία του άλλου ατόμου και μετά μιλήστε για το πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία σε κάθε σημείο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × three =