αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Πως να πετύχεις σε ένα χώρο εργασίας, όταν οι άλλοι εκεί θέλουν να αποτύχεις

Forbes: Πως να πετύχεις σε ένα χώρο εργασίας, όταν οι άλλοι εκεί θέλουν να αποτύχεις

Έχεις μόλις εξασφαλίσει μια νέα θέση εργασίας ή μια προαγωγή. Είσαι ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα εξέλιξη. Δυστυχώς όμως, δεν είναι όλοι… το ίδιο χαρούμενοι. Και διαπιστώνεις αμέσως, ότι πολλοί από τους υπόλοιπους ανθρώπους στον χώρο εργασίας δεν σε έχουν δει με πολύ καλό μάτι. Κάποιοι μπορεί να ζηλεύουν, άλλοι να θεωρούν ότι δεν είσαι αρκετά καλός για τη θέση ή ότι είσαι πολύ νέος.

Την συγκεκριμένη περίεργη κατάσταση, που πιθανόν έχουν βιώσει οι περισσότεροι που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, αναλύει σε άρθρο του το Forbes. Όπως λέει, σίγουρα δεν είναι δουλειά σου να περιορίσεις τα συναισθήματα των άλλων. Ωστόσο, από την πλευρά σου μπορείς να ακολουθήσεις κάποια συγκεκριμένα βήματα, έτσι ώστε να διαχειριστείς την κατάσταση. Ακολουθούν 6 πράγματα που μπορείς να κάνεις, με στόχο αν φτάσεις στην επαγγελματική επιτυχία.

1- Αγνόησε τα αρνητικά vibes: Ό,τι και να κάνεις, θα υπάρχει πάντα κάποιος που δεν θα εγκρίνει τις ενέργειες σου. Μην αφήνεις τις αρνητικές σκέψεις να σε επηρεάσουν. Απέβαλε τες και πίστεψε στον εαυτό σο.

2- Κράτα τους «εχθρούς» κοντά: Μην αγνοείς τους συναδέλφους που είναι αρνητικοί μαζί σου. Μην απομονώνεσαι. Μην κάθεσαι μόνος σου στο μεσημεριανό γεύμα. Η απομόνωση, δημιουργεί ένα σκηνικό με «εσένα, εναντίον αυτών». Να είσαι πάντα ευγενικός, ομιλητικός και επαγγελματίας.

3- Θυμήσου πως είναι να νιώθεις ζήλια ή αδικία: Ενώ από την μια δεν πρέπει να μπεις σε αρνητικό mood, από την άλλη είναι καλό κάποιες στιγμές να θυμάσαι περιπτώσεις που εσύ ο ίδιος ένιωσες ζήλια ή αδικημένος. Έτσι, θα καταλάβεις ότι οι haters που έχεις απέναντι σου είναι άνθρωποι σαν εσένα και όχι «κακοί».

4- Μείνε συνδεδεμένος με τον φιλικό κύκλο σου: Δεν είναι εύκολο να περάσεις χρόνο με συναδέλφους που σε αντιπαθούν. Είναι λοιπόν σημαντικό, να διατηρήσεις τον κύκλο σου εκτός δουλειάς, δηλαδή φίλους και οικογένεια. Θα σε βοηθήσουν να πορευτείς και να παραμείνεις θετικός και συγκεντρωμένος στον στόχο σου.

5- Μην εργάζεσαι σκληρότερα ή περισσότερο: Έχεις αναλάβει τη θέση για αυτό που είσαι. Μην πέσεις στην παγίδα του «θα τους δείξω εγώ» και αρχίσεις να εργάζεσαι υπερβολικά. Θα «καείς» γρήγορα.

6- Μην εστιάζεις στο να αποδείξεις ότι οι haters κάνουν λάθος: Πολλές φορές, σε τέτοιες περιπτώσεις ξεφεύγουμε και πάμε να αποδείξουμε ότι οι «αντίπαλοι» μας κάνουν λάθος για εμάς. Μην το κάνετε. Κάτι τέτοιο θα σας αποπροσανατολίσει και πιθανόν να μην μπορέσετε να εκπληρώσετε τους στόχους της νέας θέσης σας.

7- Μην γίνεις… δικτάτορας: Όταν οι άλλοι σας αντιπαθούν, το τελευταίο που θέλουν είναι να τους δίνετε συνεχώς εντολές. Αφήστε τους να φτάσουν εκεί που πρέπει μόνοι τους. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες, να εμφανιστείτε ως συμπαίκτης στους άλλους και όχι ως δικτάτορας. Αυτό θα κάνει τα πράγματα καλύτερα.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + eighteen =