αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Πως να οργανώσεις την εργάσιμη εβδομάδα σου με 4 απλά βήματα

Forbes: Πως να οργανώσεις την εργάσιμη εβδομάδα σου με 4 απλά βήματα

Είναι δύσκολο να «τρέξεις» τις καθημερινές σου υποχρεώσεις, αν δεν έχεις προετοιμαστεί από πριν. Στους σημερινούς γρήγορους ρυθμούς, νέες εργασίες προκύπτουν συνεχώς και τελικά καταλήγεις μάλλον να χάνεις χρόνο μέσα στο όλο χάος, παρά να είσαι δημιουργικός.

Το Forbes, παραθέτει 4 απλές κινήσεις που μπορείς να κάνεις, έτσι ώστε να οργανώσεις σωστά την εργάσιμη εβδομάδα σου. Και όλα, ξεκινούν από την Παρασκευή της προηγούμενης εβδομάδας.

1- Εξέτασε την εβδομάδα που μόλις πέρασε: Κάθε Παρασκευή απόγευμα, δες την εργάσιμη εβδομάδα που μόλις ολοκληρώθηκε και βεβαιώσου ότι τίποτα δεν έχει ξεμείνει από τον πρόγραμμα. Αναζητήστε εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν ή συναντήσεις που ακυρώθηκαν. Μετακίνησε οτιδήποτε δεν ολοκλήρωσες, σε μια νέα ημερομηνία και ώρα. Προσοχή όμως, αν έχεις αναβάλει κάτι για περισσότερες από 3 εβδομάδες, καλύτερα μεταβιβάσις την δουλειά σε άλλον ή ακύρωσε την.

2- Έλεγξε τους στόχους- projects και πρόσθεσε τα στο ημερολόγιο: Δεν μπορείτε να προγραμματίσετε την εβδομάδα σας, αν δεν ξέρετε ποιοι είναι οι στόχοι σας. Αποφασίστε τι πρέπει να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ένα καλό tip για να είστε πιο αποδοτικοί, είναι να χωρίζετε την κάθε εργασία σε υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, αν έχετε να κάνετε rewriting σε μια homepage, τότε χωρίστε τις υπό-εργασίες που έχετε να κάνετε: εύρεση φωτογραφιών, τοποθέτηση, κείμενα.

3- Ετοιμάσου για την επόμενη εβδομάδα: Μην περιμένετε να φτάσετε λίγο πριν το meeting για να διαπιστώσεις ότι δεν είσαι καλά προετοιμασμένος. Δες από την προηγούμενη εβδομάδα τι θα χρειαστείς για κάθε συνάντηση και πήγαινε έτοιμος στην κάθε μια από αυτές.

4- Έλεγξε την λίστα εργασιών: Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει τις πιο σημαντικές εργασίες στην λίστα σας. Επίσης, είναι καλό να μην γεμίζετε υπερβολικά το πρόγραμμα σας. Αφήστε πάντα μερικά κενά για συναντήσεις ή δουλειές που θα προκύψουν την τελευταία στιγμή. Επίσης, μη ξεχνάτε ότι πάντα χρειάζεστε μερικά κενά για να σκεφτείτε και να φρεσκάρετε το μυαλό σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =