αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Πως να κάνεις ερωτήσεις και να δείχνεις πραγματικά έξυπνος στο επόμενο meeting

Forbes: Πως να κάνεις ερωτήσεις και να δείχνεις πραγματικά έξυπνος στο επόμενο meeting

Mια φράση λέει, ότι ένας τρόπος για να μάθεις περισσότερα πράγματα είναι να μην αποκρύπτεις την άγνοια σου. Οι ερωτήσεις, είναι το κλειδί για την απόκτηση γνώσεων που θα σε βοηθήσουν να προχωρήσεις παρακάτω. Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στα επαγγελματικά meetings. Το Forbes πάει το θέμα ένα βήμα παρακάτω και παρουσιάζει 4 tips έτσι ώστε να κάνεις ερωτήσεις στις συναντήσεις αυτές, με σωστό τρόπο. Και να δείχνεις πραγματικά έξυπνος.

1- Πρώτα… Google: Εδώ χρειάζεται η τεχνολογία. Αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση της Google με διακριτικότητα ενώ ο ομιλητής παρουσιάζει κάτι, τότε ίσως να σου λυθούν οι απορίες και να μη χρειαστεί να κάνεις ερώτηση. Αν δεν καταλαβαίνεις τις πληροφορίες που βρίσκεις στο ίντερνετ, τότε ρώτα χωρίς δισταγμό. Μάλιστα, μπορεί τις ίδιες απορίες να έχουν και άλλοι στην αίθουσα.

2- Βγάλε μερικές φράσεις από το λεξιλόγιο σου: Φράσεις όπως: «Λυπάμαι, αλλά», «Θέλω απλά να ρωτήσω», «Αυτό μπορεί να είναι μια χαζή ερώτηση», και άλλες παρόμοιες, πρέπει να τις ξεχάσεις. Ξοδεύουν τον χρόνο, δεν έχουν ουσία και ενδεχομένως μειώνουν την αξία σου μπροστά στους άλλους.

3- Σταμάτα στο ερωτηματικό: Πόσες φορές έχεις ακούσει κάποιον να συνεχίζει να μιλά μετά την ερώτηση του; Μάλλον αρκετές. Σταμάτα μόλις κάνεις την ερώτηση και άσε τον άλλον να απαντήσει λοιπόν.

4- Ρώτα 1 ή 2 ερωτήσεις τη φορά: Μέχρι δύο ερωτήσεις την κάθε φορά. Όχι παραπάνω. Όταν κάνεις πολλές ερωτήσεις μαζεμένες, υπάρχει ο κίνδυνος να «χάσεις» το ακρωτήριο ή τον ομιλητή. Αν κάνεις δύο ερωτήσεις, κάνε την πιο σημαντική δεύτερη. Συνήθως οι άνθρωποι απαντούν πρώτα την τελευταίεα ερώτηση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − six =