αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑForbes: Πως να βγάλεις χρήματα από τα social media (ακόμα κι αν έχεις λιγότερους από 1.000 followers)

Forbes: Πως να βγάλεις χρήματα από τα social media (ακόμα κι αν έχεις λιγότερους από 1.000 followers)

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Οι αριθμοί άλλωστε είναι εντυπωσιακοί: Το Facebook έχει πάνω από 2 δισεκατομμύρια χρήστες, το Instagram έχει 800 εκατομμύρια και το Twitter έχει περίπου 330 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Ένα πολύ μεγάλοι κοινό ανοίγεται μπροστά σου. Για την ακρίβεια, μπορείς να το δεις με μερικά κλικ στο laptop σου. Δεν χρειάζεται καν να περπατήσεις πολύ.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που ξεκίνησαν το δικό τους brand ή έγιναν influencers ή έστω είναι bloggers, και μέσα από τα social media καταφέρνουν να βγάλουν χρήματα. Οι περισσότεροι τώρα θα σκέφτεστε κάτι του στιλ: «Ναι, αλλά για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να έχεις αμέτρητους followers». Σίγουρα ένα μεγάλο κοινό βοηθάει. Είσαι πιο δυνατός, και έτσι μπορείς πιο εύκολα να κλίσεις καλές συμφωνίες.

Όμως δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα αχανές κοινό για να βγάλεις χρήματα. Το Forbes εξηγεί σε άρθρο του, το πως μπορείς να το πετύχεις, ακόμα κι αν έχεις λιγότερους από 1.000 followers.

Πρώτα από όλα πρέπει να είσαι αυθεντικός. Το περιεχόμενό σας πρέπει να αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός λόγος που σας ακολουθούν οι άνθρωποι. Μη φοβάσαι να δείξεις τον χαρακτήρα σου. Να είσαι ειλικρινής και βάλε και το χιούμορ μέσα στο παιχνίδι αν χρειαστεί. Κάπως έτσι θα δημιουργήσεις φανατικούς οπαδούς, τους οποίους θα μπορείς να τους αξιοποιήσεις με business τρόπο. Είναι καλύτεροι 1.000 φανατικοί οπαδοί, από ότι 10.000 ψεύτικοι ή μη στοχευμένοι followers.

Για να βγάλεις χρήματα πρέπει να κλείσεις συμφωνίες με brands. Και για να κλείσεις συμφωνίες, πρέπει να τους δείξεις την αξία που τους προσφέρεις. Οι εταιρίες μπορεί να σε πληρώσουν ακόμα κι αν έχεις μικρό κοινό. Αρκεί αυτό να είναι συντομευμένο και να έχεις μεγάλη επιρροή εκεί.

Μέσω Affiliate. Και αυτό έχει να κάνει με μάρκετινγκ. Απλά εδώ δεν συνεργάζεσαι απευθείας με κάποια εταιρία. Αλλά συνεργάζεσαι με Affiliate εταιρίες, που έχουν πολλά brands στην «ομπρέλα» τους. Αν γίνουν πωλήσεις μέσω των social καναλιών σου, τότε παίρνεις την σχετική προμήθεια.

Αν είσαι καλός στο Instagram μπορείς επίσης να πουλάς τις δικές σου φωτογραφίες. Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις μια πανάκριβη κάμερα για να ξεκινήσεις. Φτιάξε ένα προφίλ με καλές φωτογραφίες (χρησιμοποιώντας και τα κατάλληλα φίλτρα) και που ξέρεις, ίσως κάποιοι ενδιαφερθούν να τις χρησιμοποιήσουν επί πληρωμή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight − 1 =