αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑForbes προς Αμερικανούς: Ζήστε στην Ελλάδα χωρίς να δουλεύετε

Forbes προς Αμερικανούς: Ζήστε στην Ελλάδα χωρίς να δουλεύετε

«Φέτος είναι η χρονιά για να κυνηγήσετε το όνειρο: Παρατήστε τη δουλειά σας και μετακομίστε σε ένα από τα φθηνότερα (και καλύτερα) μέρη για να ζήσετε στον κόσμο, μια χώρα με τόσο χαμηλό κόστος, ώστε ίσως μπορέσετε να σταματήσετε να εργάζεστε». Αυτό λέει το Forbes σε άρθρο του. Απευθυνόμενο στους Αμερικανούς που θέλουν να ζήσουν στο εξωτερικό.

Αλλά σε ποια μέρη του κόσμου μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με το Forbes, μέσα στην λίστα είναι και η Ελλάδα!

Το άρθρο στηρίζεται σε στοιχεία της International Living, η οποία δημοσιεύει τον Annual Global Retirement Index, με τα καλύτερα μέρη για να συνταξιοδοτηθεί κανείς. Όμως, όπως τονίζει το Forbes, αυτή η λίστα δεν είναι μόνο για συνταξιούχους. «Απευθύνεται σε όποιον αναζητά μια καλύτερη ζωή, μια πιο προσιτή ζωή ή απλώς έναν τρόπο να ξεφύγει από όλα αυτά— τον φρενήρη ρυθμό της ζωής, τη βία, την πολιτική, τον διχασμό».

«Αυτή η λίστα είναι επίσης για άτομα που έχουν βαρεθεί το ωράριο 9-5 και θέλουν να βρουν τα φθηνότερα μέρη για να ζήσουν στον κόσμο, χώρες όπου το κόστος ζωής είναι πολύ φθηνότερο από τις ΗΠΑ— τόσο φθηνό που μπορεί να μην χρειάζεται να δουλέψετε», τονίζει το Forbes.

«Σκεφτείτε τις επιλογές σας στο εξωτερικό και τα πράγματα αρχίζουν να φαίνονται καλύτερα», λέει η Jennifer Stevens, της International Living. «Μπορείς, στην πραγματικότητα, να απαλλαγείς από το καθημερινό τρέξιμο. Όταν μπορείς να μειώσεις το κόστος ζωής σου στο μισό —ή και περισσότερο σε ορισμένα μέρη— έχεις πολλές δυνατότητες για καλύτερη ζωή. Εάν δεν χρειάζεται να εργάζεσαι τόσο σκληρά ή για τόσο πολλές ώρες, τότε έχεις την πολυτέλεια να περνάς τις μέρες σου όπως θέλεις,  με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνεις. Μπορείς να αποχαιρετήσεις τις μετακινήσεις, τη δουλειά, το κρύο, την πολιτική και να εγκατασταθείς σε ένα μέρος όπου κάθε μέρα φέρνει μια περιπέτεια».

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 7η θέση της σχετικής λίστας. Όπως σημειώνει το Forbes, είναι ένας νέος προορισμός που προστέθηκε φέτος στη λίστα, καθώς η χώρα έχει κάνει βήματα προόδου στις επιλογές της έκδοσης βίζας που προσφέρει σε όσους θέλουν να μείνουν για περισσότερο καιρό.  «Και, φυσικά, είναι ένα όμορφο μέρος και με καλό κόστος», λέει η Stevens.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα προνόμια της Ελλάδας αναφέρονται η κουζίνα, που είναι από τις καλύτερες του κόσμου και η πλούσια ιστορία της χώρας.

Πόσο κοστίζει η ζωή στην Ελλάδα για έναν Αμερικανό; «Πρακτικά μιλώντας, ένα ζευγάρι μπορεί να ζήσει άνετα στην Ελλάδα ξεκινώντας από 1.900 δολάρια τον μήνα και ένας single με περίπου 1.600 δολάρια», λέει η Stevens. «Αλλά να έχετε κατά νου ότι για μια ανανεώσιμη βίζα διαμονής, πρέπει να δείξετε ότι διαθέτετε τουλάχιστον 2.000 ευρώ τον μήνα».

Πού να ζήσει ένας Αμερικανός στην Ελλάδα; Το Forbes αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι πιο γνωστή για τα νησιά της. «Εάν η Ελλάδα γίνει το σπίτι σας, το island hopping γίνεται μέρος της ζωής σας», όπως λέει η Lynn Roulo της International Living. Όμως, το Forbes τονίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα που έχει μόνο καλοκαίρι. «Εάν ζεις στην Αθήνα, πρέπει να περιμένεις πολύ ζεστά καλοκαίρια και δροσερούς χειμώνες και βροχές», σημειώνει η Roulo.

Η λίστα

1.       Πορτογαλία

2.       Μεξικό

3.       Παναμάς

4.       Ισημερινός

5.       Κόστα Ρίκα

6.       Ισπανία

7.       Ελλάδα

8.       Γαλλία

9.       Ιταλία – Ταϊλάνδη (ισοπαλία)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 + 13 =