αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Ο επόμενος περιζήτητος επαγγελματικός τίτλος; «Head Of The Future Of Work»

Forbes: Ο επόμενος περιζήτητος επαγγελματικός τίτλος; «Head Of The Future Of Work»

Με την πανδημία να αλλάζει τα πάντα και τις νέες τεχνολογίες να αποκτούν ακόμα πιο κομβικό ρόλο, ένα νέο τοπίο δημιουργείται στο πεδίο της εργασίας. «Τώρα, οι εταιρείες προσθέτουν τίτλους εργασίας που επικεντρώνονται σε remote ή υβριδικές εργασιακές εμπειρίες, καθώς η στροφή στην εργασία από το σπίτι γίνεται ένα διαρκές φαινόμενο που θα απαιτήσει περισσότερη υπευθυνότητα και μεγαλύτερη προσοχή από τους ηγέτες», σημειώνει το Forbes.

H τάση είναι ήδη εμφανής. Νέα στοιχεία από το LinkedIn που παραθέτει το Forbes διαπιστώνουν ότι υπήρξε αύξηση 60% στους τίτλους εργασίας που σχετίζονται με το μέλλον της εργασίας και αύξηση 304% στους τίτλους που σχετίζονται με την «υβριδική εργασία», από την έναρξη της πανδημίας.

Ορισμένα παραδείγματα, λέει το LinkedIn, περιλαμβάνουν τίτλους όπως: «hybrid workplace flexibility lead», «director of hybrid working», «flexible workspace operations manager» και «vice president, employee engagement & flexible work».

«Οι οργανισμοί διαπιστώνουν ότι υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουν ρόλους που θα έχουν συγκεκριμένη εστίαση σε αυτούς τους τύπους προγραμμάτων για να ξανασκεφτούν και να εξελίξουν πραγματικά τη σκέψη τους για αυτόν τον νέο κόσμο εργασίας», λέει η Shannon Hardy, αντιπρόεδρος ευέλικτης εργασίας του LinkedIn.

Οι ρόλοι μπορεί να περιλαμβάνουν διαφορετικούς τύπους ευθυνών και να έχουν διαφορετικά επίπεδα ιεραρχίας. Στην περίπτωση του LinkedIn, ο ρόλος της Hardy περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ευθυνών, από την παροχή στρατηγικής καθοδήγησης έως την επανεξέταση των επικοινωνιών του εργατικού δυναμικού σχετικά με ενημερώσεις για τον Covid-19 και τα δεδομένα επιστροφής στο γραφείο. Βοηθώντας διευθυντικά στελέχη των οποίων οι υπάλληλοι θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες τοποθεσίες, ενώ κάνει και updating στα H.R. συστήματα έτσι ώστε να είναι πιο στοχευμένες οι αγγελίες που ανεβαίνουν και αφορούν remote και υβριδικές θέσεις εργασίας.

Στη Unilever, ο Patrick Hull κατέχει τον τίτλο του «vice president, global learning and future of work», έναν ρόλο στον οποίο ανέλαβε στις αρχές του 2021. Είναι δουλειά του να εργάζεται σε πρωτοβουλίες όπως η ανανέωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και η εφαρμογή νέων μοντέλων απασχόλησης, όπως ως πρόγραμμα U-Work της Unilever, το οποίο επιτρέπει στους υπαλλήλους να εγγραφούν και να ενεργούν ως gig-based project workers.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − eight =