αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 7 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών

Forbes: Οι 7 συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών

Τι κάνει, τελικά, ένας νέος και καταφέρνει να φτάσει στην επιτυχία; Έχει σημασία, το πως λειτουργεί κάποιος στην καθημερινότητα του και πως χειρίζεται μερικά θέματα. Όσοι είναι κάτω των 30 ετών σήμερα, έχουν το δικό τους τρόπο. Από το πως λειτουργούν εντός και εκτός δουλειάς, τους μέντορες, μέχρι την προσέγγιση των νέων προοπτικών.

Το Forbes προσπαθεί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Έτσι, ρώτησε τους ανθρώπους κάτω των 30 ετών που έχει στις λίστες του, για το ποιες συνήθειες έχουν. Και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα. Παρακάτω, ακολουθεί η λίστα με τις βασικές συνήθειες που έχουν οι πετυχημένοι άνθρωποι κάτω των 30 ετών.

1- Κάνουν το απροσδόκητο: Για εμένα, ο καθένας έχει διαφορετικές μεθόδους για να φτάσει στην επιτυχία. Ειδικά οι επιχειρηματίες. Το σημαντικότερο είναι να είσαι ευέλικτος. Έχουν υπάρξει στιγμές που έχω πετάξει σε άλλη ήπειρο, με μια ειδοποίηση της στιγμής. ‘Η έχω επεκτείνει ένα επαγγελματικό ταξίδι για εβδομάδες. Πρέπει να «αγκαλιάζεις» το απροσδόκιο και να είσαι ευέλικτος ειδικά σε δύσκολες περιόδους.

Lisa Besserman, founder, Startup Buenos Aries

2- Ζουν έξω από τη βιομηχανία: Έχω δει, ότι ζώντας έξω από τη βιομηχανία σου, μπορείς να αναπτύξεις ριζοσπαστικές ιδέες και επαναστατικές προοπτικές. Αυτά που θα παρουσιάσεις, θα είναι τελικά τόσο φρέκα που οι άνθρωποι τις βιομηχανίας θα εκπλαγοουν. Άρα λοιπόν, συνεχίστε να βλέπετε Netflix, να έχετε φίλους και δραστηριότητες εκτός δουλειάς και κάντε έρευνες για τυχαία θέματα. Ζήστε έξω από τη βιομηχανία ή καλύτερα ζήστε πέρα από αυτή.

Toro Orero, managing partner, DraperDarkFlow

3- Απολαμβάνουν τη διαδρομή: Πολλές φορές φέτος, έχω θυμηθεί ότι στην επιχειρηματικότητα μετρά το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Οι επιχειρηματίες, πολλές φορές παγιδεύονται, και δεν απολαμβάνουν τις μικρές νίκες στη διάρκεια της διαδρομής. Οι μακριές ημέρες εργασίας (ή και νύχτες) έχουν τη σημασία τους, ακόμα κι αν δεν σε έκαναν ξαφνικά εκατομμυριούχο όπως είχε υπολογίσει. Ακόμα και οι αποτυχίες, είναι μέρος αυτού του καταπληκτικού ταξιδιού. Απλά καθίστε και απολαύστε τη βόλτα, βρισκόμαστε στο καλύτερο roller coaster της ζωής μας.

Brandon Norman, partner, Everybody Eats Company

4- Έχουν μέντορες: Για να πετύχεις, πρέπει να έχεις έναν καλό μέντορα. Κάποιον που θα διαφωνήσει μαζί σου και θα έχει το θάρρος να σου πει ότι κάνεις λάθος. Μέσα από την όλη καθοδήγηση, μπορείς να εξελιχτείς σαν ηγέτης. Οι μέντορες είναι ίσως η πιο σημαντική επένδυση που μπορείς να κάνεις. Όσο απασχολημένος κι αν είσαι, βρες χρόνο για αυτό.

Tori Utley, founder, Tinua

5- Δεν ζητούν την άδεια: Πολλές φορές, θα είσαι «ο μόνος» στο δωμάτιο. Ο μόνος κάτω των 30, η μόνη γυναίκα, ο μόνος ξένος. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να ζητά άδεια, με αποτέλεσμα να μην υπερβαίνω τα όρια μου και να μην είμαι αυθεντικός. Σύντομα έμαθα, ότι αν θέλω να ηγηθώ, δεν θα πρέπει να δίνω σε κανέναν περισσότερη δικαιοδοσία πάνω μου. Μην ζητάτε την άδεια για να κάνετε κάτι που θεωρείτε σωστό.

Kerhyl Gantt, brand manager, Nike

6- Παύση. Κάνει καλό στην ψυχή: Συνήθως, χανόμαστε μέσα στις ευθύνες της καθημερινότητας. Πολλά projects, πολλά deadlines, πολλές απρόοπτες καταστάσεις. Χρειάζεται όμως μια «αποσύνδεση» από όλα αυτά, συχνά. Η παύση από τη ρουτίνα, για λίγα λεπτά κάθε ημέρα, με βοηθά να σκεφτώ καθαρά και να επικεντρωθώ στους στόχους μου.

Ana Sanchez, analyst, global marketing and business development, Hitachi Data Systems

7- Περνούν χρόνο με φίλους: Ένα πράγματα που με βοήθησε να πετύχω, είναι το γεγονός ότι πάντα κρατώ ένα απόγευμα την εβδομάδα, για να το περάσω με τους φίλους μου. Όντως, είναι δύσκολο γα έναν ιδρυτή να τα προλάβει όλα. Αλλά εδώ είναι το κλειδί. Οι φίλοι και η οικογένεια πρέπει να είναι προτεραιότητα. Έτσι, κρατώντας την επαφή με αυτούς τους ανθρώπους μένεις πραγματικά υγιής και παράλληλα θυμάσαι τι έχει σημασία στη ζωή.

Mitali Rakhit, founder, Globelist

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 5 =