αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 5 λόγοι για τους οποίους εμπιστεύεσαι τους λάθος ανθρώπους

Forbes: Οι 5 λόγοι για τους οποίους εμπιστεύεσαι τους λάθος ανθρώπους

Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Όπως έχει πει ο διάσημος business coach, Tim Ferriss, είμαστε ο «μέσος όρος» των 5 ανθρώπων με τους οποίους κάνουμε περισσότερο παρέα. Καταλαβαίνεις λοιπόν το πρόβλημα που δημιουργείται αν επιλέξεις τους λάθος ανθρώπους. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τον στενό κύκλο μας. Αν εμπιστευτείς τους λάθος ανθρώπους, μπορείς να φτάσεις σε κακές επαγγελματικές συνεργασίες ή σε κακές σχέσεις στην προσωπική σου ζωή.

Αν βλέπεις ότι κάνεις συχνά λάθος επιλογές, μάλλον πρέπει να προβληματιστείς. Αλλά τελικά, υπάρχει κάποιο «μαγικό εγχειρίδιο» που θα σε βοηθήσει να μην εμπιστεύεσαι τα λάθος άτομα; Το Forbes επιχειρεί να δώσει κάποιες χρήσιμες απαντήσεις. Και παραθέτει τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους εμπιστεύεσαι τους λάθος ανθρώπους. Δες λοιπόν τι πρέπει να προσέξεις.

1# Θέλουμε απεγνωσμένα να πιστέψουμε κάποιον, παρόλο που ξέρουμε ότι αυτά που μας λέει… είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά

2# Μας λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε. Νιώθουμε καλά μαζί τους και παρασυρόμαστε.

3# Εμφανίζονται πάντα ως «νικητές» και χαρισματικοί. Αλλά μόλις τους αμφισβητήσεις θα δεις ότι δεν είναι αυτό που φαίνονται.

4# Μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι κάποιος τελικά αναγνωρίζει τα ταλέντα μας. Αλλά δεν είναι ειλικρινείς και όταν βρουν την ευκαιρία θα σε χτυπήσουν.

5# Απλά δίνουμε την «εξουσία» μας σε κάποιο άλλο άτομο, χωρίς πριν να εξετάσουμε το αν αυτό το άτομο είναι το κατάλληλο για να συνεργαστούμε ή να πορευτούμε μαζί γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =