αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 5 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν φτάνουν στους μεγάλους στόχους τους

Forbes: Οι 5 λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν φτάνουν στους μεγάλους στόχους τους

Πολλοί άνθρωποι αποτυγχάνουν να φτάσουν στους μεγάλους στόχους και τα όνειρα τους. Ακόμα κι αν έχουν τη θέληση. Τι μπορεί να φταίει για αυτό το φαινόμενο; Το Forbes, σε άρθρο του προσπαθεί να δώσει τις ερμηνείες.

Κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής προς τον στόχο μας, αρκετά πράγματα συμβαίνουν τριγύρω μας, τα οποία μπορεί να μας επηρεάσουν. Δεν αρκεί μόνο η θέληση, για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου, με τι έχεις «δεσμευτεί». Τους στόχους και το όραμα που έχεις δηλαδή. «Να το υπερασπιστείς μέχρι θανάτου και να βγάλεις όλη την ενέργεια σου για να πραγματοποιήσεις τον στόχο σου», όπως σημειώνει το Forbes. Παρακάτω, ακολουθούν οι 5 βασικοί λόγοι, για τους οποίους τελικά πολλοί άνθρωποι δεν φτάνουν στο μεγάλο τους όνειρο.

#1 Δεν γνωρίζουν το πως να διατηρήσουν τα κίνητρα: Αρκετοί ξεκινούν τη διαδρομή, για να φτάσουν στην αλλαγή που θέλουν. Όμως οι περισσότεροι ρίχνουν λευκή πετσέτα πολύ γρήγορα. Λόγω των δυσκολιών. Είναι δύσκολο να κρατήσεις το κίνητρο σου, όταν όλα μοιάζουν δύσκολα και όλοι είναι εναντίον σου. TIP: Όταν φτάσετε σε αυτό το σημείο, σκεφτείτε το που βρίκατε κίνητρο σε αντίστοιχες καταστάσεις στο παρελθόν. Μπορεί να είναι η συζήτηση με έναν φίλο ή συνεργάτη, για παράδειγμα. Δες τι λειτουργεί καλά για εσένα και κάνε το.

#2 Έχουν την επιθυμία, αλλά όχι τα «εργαλεία»: Μπορεί να θέλεις να κάνεις την αλλαγή. Αλλά ίσως δεν διαθέτεις την τεχνογνωσία, την νοοτροπία και την ενέργεια. Το ότι θέλεις να κάνεις κάτι, δεν σημαίνει ότι μπορείς. Εντόπισε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεσαι και βάλε τες στη ζωή σου.

#3 Δεν προσαρμόζονται: Να να έρθει η επιτυχία, χρειάζεται χρόνος και μια διαδικασία. Αρκετοί πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν μέσα σε μια νύχτα. Αυτό φυσικά δεν συμβαίνει. Το σημαντικότερο είναι ότι σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, θα χρειαστεί να κάνεις αλλαγές και να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται μπροστά σου. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, για να φτάσεις στην επιτυχία.

#4 Το ηθικό τους έχει πέσει και δεν ξέρουν πως να το ξανά κερδίσουν: Στη διαδρομή σου, μπορείς να συναντήσεις αποτυχίες, απολύσεις ή άλλες δύσκολες καταστάσεις μέσα σε έναν εργασιακό χώρο. Οι άνθρωποι που έχουν εξ αρχής πιο αδύναμο χαρακτήρα, δεν μπορούν να το διαχειριστούν αυτό. Πρέπει κάθε ημέρα να σκέφτεσαι τα θετικά, να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου και να αλλάξεις τις όποιες λάθος συμπεριφορές είχες. Και κάτι ακόμα: Κατάλαβε ότι πρέπει να βρεις από την «ασφαλή ζώνη» σου, για να πετύχεις σπουδαία πράγματα.

#5 Αλλάζουν τις προτεραιότητες τους: Το timing μετρά. Υπάρχουν λάθος στιγμές για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση και σωστές στιγμές για να το κάνεις. Όταν όμως αποφασίσεις να κάνεις κάτι μεγάλο, αυτό πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα σου. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας: Αν δεν είστε διατεθειμένος να θυσιάσετε τα πάντα για να φτάσετε στο μεγάλο σας όνειρο, καλύτερα να μην το επιχειρήσετε.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − 5 =