αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 4 τρόποι με τους οποίους οι leaders αντιμετωπίζουν την κριτική

Forbes: Οι 4 τρόποι με τους οποίους οι leaders αντιμετωπίζουν την κριτική

Η κριτική είναι ένα κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Ειδικά αν είσαι leader. Αν είσαι αυτός που παίρνει τις τολμηρές αποφάσεις, εφαρμόζει καινοτομίες και κάνει απρόσμενες επιλογές. Είναι τότε που ένα κομμάτι του κοινού, των ανταγωνιστών ή ακόμα και μέλη της ομάδας σου, θα σου κάνουν κριτική. Καταρχήν πρέπει να αποδεχτείς είναι είναι σχεδόν αδύνατο να τους ευχαριστήσεις όλους. Έτσι κι αλλιώς, αυτό που ονομάζουμε leadership δεν είναι διαγωνισμός δημοτικότητας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστείς την κριτική. Τα «βέλη» από διάφορες μεριές μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν και να σε κάνουν να χάσεις την ψυχραιμία σου. Το Forbes έχει την λύση. Για την ακρίβεια 4 λύσεις. Συγκεκριμένα παραθέτει τους 4 τρόπους με τους οποίους οι leaders αντιμετωπίζουν την κτητική που τους γίνεται.

1# Μην κάνεις… το θύμα: Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να σεβαστούν ένα ηγέτη που το παίζει θύμα σε κάθε ευκαιρία. Η νοοτροπία θυματοποίησης δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ηγεσίας, αλλά μάλλον αντιπροσωπεύει ένα άτομο που στερείται ψυχικής δύναμης και ψυχραιμίας.

2# Μην αντιδράς παρορμητικά: Είπαμε, η ψυχραιμία είναι σημαντική εδώ. Μην αντιδράσεις παρορμητικά και με έντονο τρόπο. Δες ποια είναι τα δεδομένα, και «χτίσε» την απάντηση σου πάνω σε αυτά. Δεν χρειάζονται «φωνές». Πάρε τον χρόνο σου και μην απαντήσεις αμέσως.

3# Μην το παίρνεις προσωπικά: Σε όλους τους πετυχημένους ανθρώπους γίνεται κριτική. Μην το παίρνεις προσωπικά. Επίσης, μερικές φορές έχει μικρή σημασία τι λένε οι άλλοι. Το σημαντικότερο είναι το τι λέει το δικό σου ένστικτο ή οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι.

4# Μετέτρεψε την κριτική σε ευκαιρία: Αν σου κάνουν κριτική, χρησιμοποίησε το ως «ελατήριο» για να γίνεις ακόμα καλύτερος. Άλλωστε, οι μεγάλοι leaders δεν σταματούν να βελτιώνονται και να παίρνουν νέες γνώσεις. Αυτή θα είναι η κατάλληλη απάντηση στους επικριτές σου, οι οποίοι μάλλον θα «εξαφανιστούν» μπροστά στις νέες επιτυχίες σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 − four =