αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 3 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχεις υπομονή στην επιχειρηματικότητα

Forbes: Οι 3 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να έχεις υπομονή στην επιχειρηματικότητα

Λίγο ο ενθουσιασμός για το project που έχουν δημιουργήσει, λίγο η νεαρή ηλικία (αν υπάρχει), λίγο ο ανταγωνισμός, κάνουν τους επιχειρηματίες να είναι συνήθως ανυπόμονοι. Κάτι που μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθη και τελικά στην αποτυχία.

Για να αναπτυχθεί μια επιχείρηση και να φτάσεις στην επιτυχία χρειάζεται υπομονή. Άλλωστε είναι μια λέξη που έχουμε ακούσει από τους μεγαλύτερους businessmen στον κόσμο. Το Forbes εστιάζει ακριβώς στην υπομονή και παραθέτει 3 σημαντικούς λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη στην επιχειρηματικότητα.

1- Αποφύγετε το σύνδρομο «ready, fire, aim»

Πολλοί επιχειρηματίες έχουν την ικανότητα να αξιολογούν γρήγορα τις εκάστοτε καταστάσεις και να κάνουν τα σχέδια τους και τις κινήσεις τους. Από την μια πλευρά αυτό σου επιτρέπει να κινηθείς γρήγορα προς τα εμπρός. Από την άλλη, αρκετές φορές δημιουργεί ένα χάσμα με τους υπόλοιπους συνεργάτες σου. Εσύ μπορεί να έχεις καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, όμως η ομάδα είναι ακόμα «πίσω» και επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Το σύνδρομο «ready, fire, aim» συχνά οδηγεί σε ταχεία ανάπτυξη, αλλά πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Διότι ο επιχειρηματίας που «τρέχει» γρήγορα, παραβλέπει σημαντικές λεπτομέρειες του κάθε ζητήματος, επιπτώσεις ή ευκαιρίες.

2- Με την ανυπομονησία σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Όταν καταλήγεις σε ένα βιαστικό συμπέρασμα, φτιάχνεις ένα τεχνητό χρονοδιάγραμμα στο μυαλό σου. Όταν οι άνθρωποι και οι διαδικασίες αποτύχουν να ευθυγραμμιστούν με αυτό το τεχνητό πλαίσιο, είναι σίγουρο ότι η ψυχολογία σου θα καταστραφεί. Επίσης, μη ξεχνάς ότι η ανυπομονησία σε κάνει να φαίνεσαι απελπισμένος, κάτι που μπορεί να χαλάσει σημαντικές συμφωνίες. Επίσης χαλά τη δημιουργικότητα σου και πιθανόν τις σχέσεις σου με άλλους ανθρώπους.

3- Όλα τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο

Τίποτα καλό δεν έρχεται εύκολα και γρήγορα. Όλα τα καλά χρειάζονται χρόνο. Είτε μιλάμε για την ανάπτυξη μιας δεξιότητας, είτε μια σχέση, είτε την οικοδόμηση μιας επιχείρησης. Οι επιχειρηματίες έχουν μια τάση να απλοποιούν τα πράγματα, αλλά στην πραγματικότητα ο κόσμος μας είναι αρκετά πιο πολύπλοκος. Παίζει επίσης ρόλο το γεγονός ότι στην εποχή μας όλα κινούνται γρήγορα. Έχει αποδειχτεί όμως ότι αυτοί που δεν έκαναν βιαστικές κινήσεις και είχαν υπομονή, τα κατάφεραν.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 8 =