αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 25 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη, κέρδισαν σχεδόν 255 δισ. δολάρια μέσα σε δύο μήνες

Forbes: Οι 25 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη, κέρδισαν σχεδόν 255 δισ. δολάρια μέσα σε δύο μήνες

Είμαστε σε μια περίοδο ανακατατάξεων. Η ξαφνική κρίση του Covid-19 έπληξε πολλούς, αλλά την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι κατάφεραν να καταγράψουν μια «εκρηκτική» πορεία προς τα πάνω. Όπως σημειώνει το Forbes, οι 25 από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη έβγαλαν 225 δισ. δολάρια μέσα σε δύο μήνες. Από τις 23 Μαρτίου 2020 μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα τους φυσικά είναι μερικά πολύ γνωστά ονόματα. Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, είναι ο μεγαλύτερος κερδισμένος μέσα σε αυτό το κλειστό κλαμπ. Οι μετοχές του Facebook σημείωσαν άνοδο σχεδόν 60% τους τελευταίους δύο μήνες, φθάνοντας σε σημείο ρεκόρ την Παρασκευή 22 Μαΐου. Ο Zuckerberg, τώρα έχει μια περιουσία στα 86,5 δισ. δολάρια. Εχει γίνει το τέταρτο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο, από τη θέση Νο 7 που ήταν στη σχετική λίστα του Forbes 2020 για τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Απριλίου. Ο 36χρονος είναι πλέον πλουσιότερος από τον Warren Buffett, τον ιδρυτή της Inditex, Amancio Ortega, και τον συνιδρυτή της Oracle, Larry Ellison.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος κερδισμένος είναι ένας άλλος γνώριμος. Ο Jeff bezos. Η μετοχή της Amazon αυξήθηκε κατά 29% από τις 23 Μαρτίου. Ο Bezos έχει πλέον μια περιουσία που φτάνει στα 146,9 δισ. δολάρια- καταγράφοντας αύξηση 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων (26%) από τις 23 Μαρτίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους εμφάνισε ο Colin Zheng Huang, ο ιδρυτής του δεύτερου μεγαλύτερου marketplace της Κίνας (πίσω από την Alibaba), το Pinduoduo. Ο 40χρονος έχει προσθέσει 17,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του. Τώρα είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, με περιουσία 35,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μέσα στους κερδισμένους της πανδημίας, είναι επίσης ονόματα όπως ο Bill Gates, ο Larry Page, o Jack Ma, και ο ιδρυτής της Nike, Phil Kniht (πλήρης λίστα εδώ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =