αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Οι 12 συνήθειες που έχουν οι leaders με αυθεντικότητα. Και κάνουν τη διαφορά

Forbes: Οι 12 συνήθειες που έχουν οι leaders με αυθεντικότητα. Και κάνουν τη διαφορά

Η συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) παίζει κομβικό ρόλο στο αν θα φτάσει κάποιος στην επαγγελματική επιτυχία. Έρευνα που έκανε η γνωστή πλατφόρμα TalentSmart, ανάμεσα σε 1 εκατ. ανθρώπους, έδειξε ότι στο 58% των περιπτώσεων η επαγγελματική επιτυχία ωφελείται στο EQ. Ανεξάρτητα από τη δουλειά κάποιου.

Αρκεί να πούμε ότι η συναισθηματική νοημοσύνη είναι ένας καλός τρόπος για να εστιάσετε την ενέργειά σας σε μια κατεύθυνση με τεράστια αποτελέσματα. Και φυσικά το EQ παίζει κομβικό ρόλο στην αλληλεπίδραση που έχεις με τους συναδέλφους και τους συνεργάτες σου. Η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι οι ειλικρινείς ηγέτες είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί στο να παρακινούν τους ανθρώπους επειδή εμπνέουν εμπιστοσύνη και θαυμασμό μέσω των ενεργειών τους, όχι μόνο μέσω των λέξεων τους.

Αλλά τελικά, πως μπορείς να καταλάβεις το αν είσαι ένας leader με αυθεντικότητα; Το Forbes παραθέτει 12 συνήθειες που έχουν τέτοιοι leaders. Αν βλέπεις πολλές από αυτές στον εαυτό σου, είσαι σε καλό δρόμο.

1# Οι αυθεντικοί τύποι δεν προσπαθούν να κάνουν όλους τους άλλους να τους συμπαθήσουν. Απλά είναι ο εαυτός τους. Σε κάποιους θα αρέσουν, σε άλλους όχι.

2# Είναι ανοιχτοί στο να ακούνε άλλες γνώμες και κριτική.

3# Δημιουργούν τα δικά τους μονοπάτια. Δεν πάνε απλά να αντιγράψουν.

4# Είναι γενναιόδωροι τους άλλους μέσα σε επιχείρηση.

5# Αντιμετωπίζουν όλους τους άλλους με σεβασμό.

6# Δεν γοητεύονται από τα υλικά αγαθά. Οι γνήσιοι άνθρωποι δεν χρειάζονται λαμπερά, φανταχτερά πράγματα για να νιώθουν καλά.

7# Είναι αξιόπιστοι. Όλοι μπορούν να τους εμπιστευτούν.

8# Δεν παίρνουν προσωπικά κάτι που θα τους πουν άλλοι. Αξιοποιούν την κριτική.

9# Όταν συζητούν… δεν κοιτούν το κινητό τους. Εστιάζουν όλη την ενέργεια τους στην συζήτηση.

10# Δεν οδηγούνται από το ‘εγώ’ τους. Οι γνήσιοι άνθρωποι δεν παίρνουν αποφάσεις βάσει του εγωισμού τους, επειδή δεν χρειάζονται τον θαυμασμό των άλλων για να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους.

11# Δεν είναι υποκριτές. Κάνουν αυτό που λένε. Και αναγνωρίζουν τα λάθη τους.

12# Δεν καυχιόνται για τον εαυτό τους και τα κατορθώματα τους. Είναι σίγουροι για τα επιτεύγματά τους, αλλά συνειδητοποιούν επίσης ότι όταν κάνεις πραγματικά κάτι που έχει σημασία, αυτό φαίνεται από μόνο του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =