αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Θέλεις να πετύχεις; Τότε σταμάτα να «δουλεύεις απλά σκληρά»

Forbes: Θέλεις να πετύχεις; Τότε σταμάτα να «δουλεύεις απλά σκληρά»

Από τα παλιότερα χρόνια μέχρι σήμερα, μια από τις φράσεις που ακούγονται σαν συμβουλή, είναι: Δούλεψε σκληρά για να πετύχεις. Κοιτώντας γύρω μας όμως, βλέπουμε πολλές φορές ανθρώπους που όντως δουλεύουν σκληρά, αλλά δεν καταφέρνουν να κάνουν κάτι σπουδαίο. Το παλιό γνωμικό «η σκληρή δουλειά φέρνει την επιτυχία» δεν ισχύει πλέον, όπως σημειώνει σε άρθρο του το Forbes.

Όπως εξηγείται στο άρθρο, πολλές φορές όντως εργαζόμαστε σκληρά. Αλλά το πλάνο που έχουμε δεν είναι σωστό. Μπορεί, για παράδειγμα, να δουλεύουμε σκληρά, για να πετύχουμε τον στόχο κάποιου άλλου εργοδότη. Άρα λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, παρόλο που μπορεί κάποιος να εργάζεται ατελείωτες ώρες, δεν θα φτάσει στην κορυφή. Νομίζουμε ότι κάνουμε πρόοδο, όταν έχουμε σκυμμένο το κεφάλι και απλά «δουλεύουμε σκληρά», χωρίς να βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας. Αλλά αυτό είναι λάθος.

Όταν μπούμε σε έναν τέτοιο δρόμο, δεν θα φτάσουμε ποτέ σε κάτι σπουδαίο. Γιατί πολύ απλά, εκείνη τη στιγμή δεν μπορείς να σκεφτείς με καθαρό μυαλό και δημιουργικότητα.

«Δεν μπορείς να σκεφτείς το αδύνατο, το καταπληκτικό, τις ιδέες που θα αλλάξουν τον κόσμο. Αλλά εστιάζεις απλά στο να… εργάζεσαι σκληρά» σημειώνει το Forbes.

Aυτό που χρειάζεται στην πραγματικότητα, είναι αν φτιάξεις ένα πλάνο που πραγματικά θα σε φτάσει εκεί που θες. Να κάνεις κάτι ξεχωριστό. Φυσικά, για να φτάσεις στον στόχο σου θα χρειαστεί να δουλέψεις σκληρά. Ωστόσο, το βασικό είναι να κινείσαι στην σωστή κατεύθυνση. Αλλιώς δεν έχει νόημα.

Αν το σκεφτούμε, όλα αυτά είναι πράγματα που βλέπουμε και στην Ελληνική πραγματικότητα. Βλέπουμε, για παράδειγμα, νέους ανθρώπους να δουλεύουν ως σερβιτόροι ή πωλητές για ατελείωτες ώρες (και χαμηλό μισθό). Όντως, αυτά τα άτομα δουλεύουν σκληρά. Μπορούν όμως να εξελιχτούν έτσι; Μπορούν να πάνε ένα βήμα παρακάτω; Μάλλον, η σκληρή δουλειά από μόνη της, δεν αρκεί.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =