αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Είσαι καλός manager; Τότε πρέπει να μπορείς να απαντήσεις «ναι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις

Forbes: Είσαι καλός manager; Τότε πρέπει να μπορείς να απαντήσεις «ναι» σε αυτές τις 5 ερωτήσεις

Πιστεύεις ότι είσαι ένας καλός manager μέσα σε μια επιχείρηση; Οι περισσότεροι διευθυντές, όταν ρωτώνται για αυτό, απαντούν με πολύ θετικά λόγια για τις… ηγετικές τους ικανότητες. Η πραγματικότητα είναι μάλλον διαφορετική. Έρευνα που έκανε η αμερικανική εταιρία Gallup, ανάμεσα σε 7.272 ενήλικες, αποκάλυψε ότι το 50% των ερωτηθέντων είχε παραιτηθεί από τη δουλειά του σε κάποια φάση της καριέρας του, για να «ξεφύγει» από τον manager του.

Οι κακές δεξιότητες στη διαχείριση των ανθρώπων, επηρεάζουν αρνητικά την ευτυχία και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Μάλιστα, τα κακά αφεντικά, είναι ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πολλοί εργαζόμενοι παραιτούνται. Επιβεβαιώνοντας τη γνωστή φράση που λέει ότι οι εργαζόμενοι δεν παραιτούνται από την δουλειά τους, αλλά παραιτούνται από τον εργοδότη τους.

Πως μπορείς να καταλάβεις όμως, αν είσαι όντως ένας καλός manager; Το Forbes παραθέτει 5 συγκεκριμένες ερωτήσεις. Μπορείς να απαντήσεις «ναι» σε όλες; Τότε είσαι σε καλό δρόμο. Σε αντίθετη περίπτωση, μάλλον πρέπει να προβληματιστείς.

1# Έχετε ορίσει και επικοινωνήσει ξεκάθαρα το όραμα και την στρατηγική της εταιρίας, προς την ομάδα σας;

2# Έχεις μιλήσει με τον κάθε εργαζόμενο, για να τον βοηθήσεις να καταλάβει τον ρόλο του και να συμβάλει στην επιτυχία του Οργανισμού;

3# Συναντιέσαι τακτικά με τον κάθε εργαζόμενο, για να συζητήσετε την πρόοδο που γίνεται;

4# Βοηθάς τους εργαζομένους σου να πετύχουν, δίνοντας τους challenging και ουσιαστική δουλειά;

5# Εκτιμάς την καλή δουλειά;

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − five =