αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Γιατί οι εταιρίες πρέπει να αφήνουν τους εργαζομένους να δουλεύουν remote και να ταξιδεύουν περισσότερο

Forbes: Γιατί οι εταιρίες πρέπει να αφήνουν τους εργαζομένους να δουλεύουν remote και να ταξιδεύουν περισσότερο

Πρόσφατα γράφαμε για το ιδιαίτερο μοντέλο εργασίας που έχει δημιουργηθεί στην Φινλανδία. Οι Φινλανδοί έχουν καταφέρει να χτίσουν μια διαφορετική εργασιακή κουλτούρα, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να είναι χαρούμενοι. Και φυσικά πιο αποδοτικοί- άρα είναι και οι επιχειρήσεις ικανοποιημένες.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 2011, σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει τότε, 9 στις 10 Φινλανδικές εταιρίες έδιναν στους εργαζομένους τους flexible-working επιλογές.

Η Φινλανδία έχει ένα από τα πιο ευέλικτα εργασιακά περιβάλλοντα στον κόσμο. Αφού έχουν καταλάβει ότι στην δουλειά σου σημασία έχει το τι κάνεις, όχι από ποιο μέρος το κάνεις. Οι εργαζόμενοι μπορούν να προσαρμόσουν την εργάσιμη ημέρα τους. Να ξεκινήσουν και να τελειώσουν την βάρδια τους 3 ώρες πιο πριν ή 3 ώρες πιο μετά. Μπορούν, δηλαδή, να «μεταφέρουν» το ωράριο τους.

Μέσα στο επόμενο έτος, έρχεται επίσης ένας νόμος που θα τους δίνει την δυνατότητα να εργάζονται από όποιο μέρος θέλουν τις μισές από τις εργάσιμες ώρες τους. Έτσι θα έχουν περισσότερο χρόνο για να δουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή να αθληθούν. Έτσι κι αλλιώς, οι νέες τεχνολογίες έχουν κάνει την remote εργασία πιο εύκολη.

Δεν είναι όμως μόνο οι Φινλανδοί που επενδύουν όλο και περισσότερο σε αυτό το μοντέλο. Εταιρίες όπως η IBM, η Timberland και η Salesforce πληρώνουν τους εργαζομένους τους για να ταξιδεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου και να συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις. Το Forbes εξηγεί σε άρθρο του τους 4 βασικούς λόγους για τους ποίους οι εταιρίες πρέπει να αφήνουν τους εργαζομένους τους να δουλεύουν εξ αποστάσεως και να συμμετέχον σε εθελοντικές δράσεις σε άλλα μέρη.

1# Δίνει ώθηση. Όλοι θέλουν να συμμετέχουν σε κάτι μεγαλύτερο από τους ίδιους. Όταν οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε μια σπουδαία εθελοντική δράση, επανέρχονται πιο εμπνευσμένοι, ανανεωμένοι και πιο αφοσιωμένοι στην δουλειά.

2# Πιο πιστοί εργαζόμενοι. Αν ένας εργαζόμενος έχει την δυνατότητα να δουλεύει ευέλικτα ακόμα και από το σπίτι του, θα είναι πιο χαρούμενος και λογικά θα θέλει να μείνει στην εταιρία για μεγαλύτερο διάστημα. Ένας καλός τρόπος για να κρατήσεις ειδικά έναν Millennial- αυτή η γενιά φημίζεται για το πόσο γρήγορα… αλλάζει επαγγελματικές στέγες.

3# Networking σε άλλο επίπεδο. Όταν ταξιδεύεις σε άλλα μέρη, είναι πολύ πιθανό να κάνεις νέες επαφές που σε βοηθήσουν στην συνέχεια. Δεν θα γνωρίζεις ανθρώπους μόνο μέσα σε γραφεία. Αλλά ακόμα και στο μπαρ, το εστιατόριο ή το ξενοδοχείο.

4# Γίνεται η δουλειά! Σύμφωνα με έρευνα, οι εργαζόμενοι που έχουν την δυνατότητα να δουλεύουν από διαφορετικά περιβάλλοντα και να ταξιδεύουν, είναι πιο αποδοτικοί και δημιουργικοί. Οι καλύτερες ιδέες έρχονται έξω από τα κλασικά γραφεία. Δεν χρειάζεται κάθε πρωί να πηγαίνεις στο ίδιο γραφείο για να είσαι αποδοτικός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 3 =