αρχικηVIRALForbes: Αυτά είναι τα 25 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ για το 2021

Forbes: Αυτά είναι τα 25 κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ για το 2021

Τα δημόσια πανεπιστήμια μπορούν να παρέχουν εξαιρετική εκπαίδευση στους φοιτητές στην πιο προσιτή τιμή. Αυτό είναι το μήνυμα της κατάταξης των κορυφαίων κολλεγίων του Forbes για το 2021.

Για πρώτη φορά σε εθνική κατάταξη των καλύτερων κολλεγίων της Αμερικής, ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ, βρίσκεται στην πρώτη θέση. Από τα 25 κορυφαία Πανεπιστήμια στην κατάταξη του Forbes, τα έξι είναι δημόσια.

Το Χάρβαρντ, το οποίο βρισκόταν μόνιμα στην πρώτη θέση στην κατάταξη του Forbes και σε άλλες λίστες, υποχώρησε στην έβδομη θέση.

«Πώς συνέβη αυτό; Κατά το έτος της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρήσαμε σε επανεκτίμηση (αναστείλαμε τη λίστα για το 2020). Καθώς παρακολουθούσαμε τον κορονοϊό να διαταράζει τον χώρο της εκπαίδευσης, συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζουμε τα καλύτερα κολέγια στην Αμερική.

Δεν αρκεί να ρωτήσουμε ποια σχολεία παρέχουν την καλύτερη απόδοση επένδυσης. Είναι επίσης σημαντικό να αξιολογηθεί τι είδους μαθητές διδάσκονται και αν είναι τα πανεπιστήμια προσβάσιμα σε εκείνους που δεν μπορούν να αντέξουν το υψηλό κόστος για την εκπαίδευση. Ακόμα κι αν, όπως και το Χάρβαρντ, υπόσχονται να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος για τους υποψήφιους χαμηλού εισοδήματος που δέχεται, υποδέχονται αρκετούς μη προνομιούχους φοιτητές για να κάνουν αυτή την υπόσχεση να έχει ουσία;

Το Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνιας κάνει πολύ καλύτερη δουλειά σε αυτό σε σχέση με το Χάρβαρντ. Στο Μπέρκλεϊ, το 27% των προπτυχιακών φοιτητών λαμβάνουν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις, που έχουν στόχο να βοηθήσουν τους φοιτητές χαμηλού και μέτριου εισοδήματος να πληρώσουν για το κολέγιο. Αντίθετα, στο Χάρβαρντ, το αντίστοιχο ποσοστό των φοιτητών κυμαίνεται μόλις στο 12%. (Κατά μέσο όρο, το 25% των φοιτητών που εγγράφηκαν στα 600 κορυφαία κολέγια της λίστας έλαβαν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις). Οι πέντε στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένου του West Point – είναι δωρεάν και δεν προσφέρουν ομοσπονδιακές επιδοτήσεις, αλλά οι φοιτητές πληρώνουν υπηρετώντας στο στρατό για πέντε έως οκτώ χρόνια μετά την αποφοίτησή τους» σημειώνει το Forbes,.

Τα κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ για το 2021: Για πρώτη φορά ένα δημόσιο πανεπιστήμιο βρίσκεται στην κορυφή
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − four =