αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, που κάνει crowdfunding για να πάει σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του ΜΙΤ

Ο φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Πατρών, που κάνει crowdfunding για να πάει σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του ΜΙΤ

Την δική του προσπάθεια για να πάει σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας του MIT, κάνει ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Οδυσσέας Λαμτζίδης. Ο 22χρονος φοιτητής έκανε την αίτηση του MIT Bootcamp on Innovation & Entrepreneurship, ένα εντατικό πρόγραμμα 7 ήμερων (15 ώρες/μερα) με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στις κοινότητες τους, μέσω της καινοτομικής επιχειρηματικότητας.

Στο πρόγραμμα έχουν συμμετάσχει 381 άτομα από 70+ χώρες, από τα οποία έχουν ξεκινήσει παραπάνω από 100 εταιρίες, συγκεντρώνοντας κεφάλαιο της τάξης των $36.000.000.

«Πριν λίγες μέρες συνέβη το αφάνταστο, ενημερώθηκα ότι ανήκω στο 8% αυτών που γίνονται αποδεκτοί. Από την αρχή ήξερα ότι η οικογένεια μου, όντας συνταξιούχοι, αδυνατούν να υποστηρίξουν οικονομικά αυτή την προσπάθεια», τονίζει ο ίδιος.

Κάπως έτσι, ξεκίνησε την δική του ιντερνετική καμπάνια, έτσι ώστε να συλλέξει τα απαιτούμενα χρήματα και να πάει στο ΜΙΤ. Το κόστος για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα έχει ως εξής: Πρόγραμμα: $6.000, Αεροπορικά Εισιτήρια: ~ $1.500**, Διαμονή: ~ $300**. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του προγράμματος, το κόστος πιθανώς να διαφέρει. Επίσης, η πλατφόρμα και το paypal έχουν χρεώσεις ~ 7-8%, έτσι έχω ως στόχο ένα ανώτερο ποσό ωστέ να τα καλύψω όλα αυτά. «Σε περίπτωση που υπολείπονται χρήματα μετά το ταξίδι, δεσμεύομαι να τα δωρήσω σε σκοπό που θα συν-αποφασιστεί μέσα απο την σελίδα μου», εξηγεί ο 22χρονος.

«Βοηθήστε με να φύγω, να φύγω για να γυρίσω και να μοιραστώ αυτή την γνώση και κουλτούρα που θα αποκομίσω μέσω της διοργάνωσης διαδραστικών εργαστηριών στην πόλη της Πάτρας. Έτσι, μέσω έμενα θα εκπαιδευτεί από το πρόγραμμα ένας μεγάλος αριθμός νέων, αυξάνοντας εκθετικά την επίπτωση του προγράμματος στην τοπική κοινότητα» λέει ο ίδιος.

Αν θέλεις να διαβάσεις αναλυτικές πληροφορίες και να συμμετέχεις στο crowdfunding, μπορείς να το κάνεις ΕΔΩ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + nineteen =