αρχικηVIRALFlyover: Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος εναέριος δρόμος στην Ελλάδα. Πότε θα είναι έτοιμος

Flyover: Αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος εναέριος δρόμος στην Ελλάδα. Πότε θα είναι έτοιμος

Ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 2022, όταν και υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Flyover, του εναέριου δρόμου στην Ανατολική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο μήκους 13 χιλιομέτρων, με 9 ανισόπεδους κόμβους, 4 χιλιόμετρα εναέριας οδού, δηλαδή συνεχόμενης γέφυρας «Flyover», 10 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες που θα αποσυμφορήσει την υφιστάμενη Περιφερειακή, η οποία εφεξής θα έχει πιο τοπικά – πιο αστικά χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται δε ότι αποτελεί το πρώτο οδικό έργο ΣΔΙΤ που θα κατασκευαστεί στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα υπό κατασκευή έργα στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια.

Το έργο έχει χρόνο κατασκευής την 4ετία, κάτι που σημαίνει ότι ο Flyover θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο 2027, εφόσον δεν εμφανιστούν εμπόδια.

«Όραμά μας είναι όχι μόνο να κάνουμε καλύτερη την καθημερινή ζωή σε αυτήν την πόλη, αλλά και να κατακτήσει, επιτέλους η Θεσσαλονίκη, τη θέση που της αξίζει. Να γίνει πραγματικά το κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με όλα τα απαραίτητα έργα υποδομών, που υπηρετούν αυτόν τον στόχο και που επιτέλους γίνονται», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την εκδήλωση υπογραφής του έργου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + sixteen =