αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFlood Hub: Έρχεται στην Ελλάδα το σύστημα της Google που προβλέπει τις πλημμύρες 7 ημέρες πριν συμβούν

Flood Hub: Έρχεται στην Ελλάδα το σύστημα της Google που προβλέπει τις πλημμύρες 7 ημέρες πριν συμβούν

Σε 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, επεκτείνεται το Flood Hub, παρέχοντας -με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης– προβλέψεις έως και 7 ημέρες πριν από μια πλημμύρα.

Το Flood Hub, που είναι υπηρεσία της Google, μπορεί να χρησιμοποιείται από κυβερνήσεις, οργανισμούς βοήθειας και μεμονωμένους χρήστες, προκειμένου να λαμβάνουν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα και να προετοιμάζονται για πιθανές πλημμύρες, έχοντας πρόσβαση σε δεδομένα και προβλέψεις βάθους μίας εβδομάδας. Πρόκειται για σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι, όπου τέτοιες πληροφορίες ήταν διαθέσιμες σε βάθος μόλις 48 ωρών.

Το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης του Flood Hub χρησιμοποιεί πλήθος διαφορετικών δημόσιων πηγών πληροφοριών, όπως δελτία καιρού και δορυφορικές εικόνες. Στη συνέχεια, συνδυάζει δύο μοντέλα: το Hydrologic Model, το οποίο προβλέπει την ποσότητα νερού που ρέει σε ένα ποταμό και το Inundation Model, που προβλέπει ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και σε τι ύψος θα φτάσουν τα νερά.

Σύμφωνα με την Google, γίνεται συνεχής προσπάθεια για την επέκταση του συστήματος ειδοποίησης για πλημμύρες στις υπηρεσίες Google Search και Google Maps, ώστε οι πληροφορίες τους να είναι προσβάσιμες από όσους τις χρειάζονται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =