αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑFlexible Dates: Το Airbnb δίνει τη δυνατότητα για ευέλικτα ταξίδια στην Covid εποχή

Flexible Dates: Το Airbnb δίνει τη δυνατότητα για ευέλικτα ταξίδια στην Covid εποχή

Όσο τα προγράμματα εμβολιασμού κατά του COVID-19 προχωρούν σε όλο τον κόσμο, ο κόσμος είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει τα ταξίδια που ακύρωσε την προηγούμενη χρονιά. Έτσι, ο μεγάλος ενθουσιασμός συνοδεύεται και από μεγάλη ευελιξία.

Φαίνεται πως ο προορισμός ή η ημερομηνία δεν έχουν πλέον σημασία για τον περισσότερο κόσμο, καθώς το μόνο που θέλει είναι να βγει από το σπίτι του και να δει κάτι διαφορετικό από το τοπικό σούπερ μάρκετ ή πάρκο. Σύμφωνα με το Airbnb, περισσότερο από το ένα τρίτο των αναζητήσεων μέχρι στιγμής μέσα στο 2021 είναι ευέλικτο όσο αφορά την ημερομηνία ή την τοποθεσία του ταξιδιού.

“Πιστεύουμε πως αυτές οι αλλαγές στην προσέγγιση θα συνεχιστούν ακόμα και όταν λήξει η πανδημία και για αυτούς όπου πλέον είναι ευέλικτοι σχετικά με την ημερομηνία, τα ταξίδια θα γίνουν σταδιακά τρόπος ζωής” αναφέρει blog post της εταιρείας.

Εδώ έρχονται και τα Flexible Dates, μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει σε επισκέπτες να αναζητούν σπίτια “με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο”. Αντί να επιλέγετε ακριβείς ημερομηνίες, δοκιμάστε να αναζητήσετε για μια εξόρμηση το σαββατοκύριακο, ένα ταξίδι ολόκληρης εβδομάδας ή ακόμα και μήνα. Η ιδέα είναι να προσαρμόσετε το ταξίδι σας ανάλογα με το πρόγραμμά σας, όχι το αντίστροφο.

“Δεν αποτελεί έκπληξη πως ο COVID-19 συνεχίζει να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε” αναφέρει το blog. Ύστερα από την αλλαγή του σχεδιασμού της πλατφόρμας τον προηγούμενο χρόνο, η δυνατότητα Flexible Dates “ευθυγραμμίζεται με μια ευρύτερη αλλαγή” στον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος θα ταξιδεύει στο μέλλον. “Η παραδοσιακή βιομηχανία τουρισμού έχει χτιστεί με βάση συγκεκριμένους προορισμούς σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα” πρόσθεσε η εταιρεία, “αλλά αυτό το μοντέλο δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες των σημερινών ταξιδιωτών”.

Όπως και πολλές άλλες εταιρείες, η ταξιδιωτική πλατφόρμα δέχτηκε ισχυρό πλήγμα από την παγκόσμια πανδημία. Τον Απρίλιο, το Airbnb διεύρυνε την πολιτική ακύρωσής του και διέθεσε $250 εκατομμύρια για να βοηθήσει στην οικονομική κάλυψη των hosts που δέχτηκαν πλήγμα. Ένα μήνα αργότερα, η υπηρεσία απέλυσε το ένα τέταρτο του προσωπικού της, επικαλούμενη τη μείωση της ζήτησης όσο αφορά τον τουρισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μια ψηφιακή έκδοση των ιδιαίτερων δραστηριοτήτων του Airbnb, ωστόσο, επέτρεψε στους hosts να συνεχίσουν να κερδίζουν και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να μαθαίνουν. Ξεκινώντας την προηγούμενη άνοιξη, το Online Experiences προσκαλεί τους χρήστες σε ψηφιακό διαλογισμό με Βουδιστές μοναχούς, να επισκεφθούν τους σκύλους του Chernobyl και να μαγειρέψουν με μια Μαροκινή οικογένεια μέσω Zoom.

Πηγή: PC Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 1 =