αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤρεις φίλοι έφτιαξαν εμφιαλωμένο καφέ και Coffee Cocktails έτοιμα να τα καταναλώσεις όποτε θες

Τρεις φίλοι έφτιαξαν εμφιαλωμένο καφέ και Coffee Cocktails έτοιμα να τα καταναλώσεις όποτε θες

«Σχεδόν όλοι θεωρούσαν την ιδέα μας αρκετά παράτολμη και ρομαντική. Παράτολμη γιατί το προϊόν ήταν εντελώς άγνωστο για το ευρύ κοινό, Ρομαντική γιατί πάντα λέμε ότι θέλουμε ο καθένας να μπορεί να απολαύσει τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα». Όλα αυτά το 2018. Οι τρεις φίλοι όμως συνέχισαν το εγχείρημα τους. Έφτιαξαν το Ελληνικό brand First Cold Brew.

Σήμερα, οι Φώτης Σπίνος, Νίκος Θεοδωρής και Μάνος Αποστολόπουλος έχουν αναπτύξει την εταιρία τους και παράγουν ποιοτικό εμφιαλωμένο καφέ, ώστε να μπορούμε να τον καταναλώσουμε χωρίς να κουβαλάμε ένα σωρό από gagdet μαζί μας και χωρίς να χρειάζεται να το φτιάχνουμε εκείνη την στιγμή. Ενώ παράλληλα έχουν βγάλει στην αγορά τα δικά τους Coffee Cocktails- επίσης έτοιμα προς κατανάλωση όποτε και όπου θες.

Οι τρεις ιδρυτές μιλούν στο It’s Possible για όλη την ιστορία τους μέχρι εδώ, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Πως προέκυψε η ιδέα για τον ιδιαίτερο καφέ σας;

Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την δική μας επιχείρηση θέλαμε να κάνουμε κάτι που να έχει νόημα και προσφέρει κάτι μοναδικό, πέραν από το επιχειρηματικό όφελος.

Έχοντας πολυετή εμπειρία στην εστίαση και στην γαστρονομία, είδαμε την ανάγκη που υπάρχει σε αληθινά ποιοτικά προϊόντα καφέ έτοιμα προς κατανάλωση, καθώς μέχρι τώρα υπήρχαν μόνο σκευάσματα χαμηλής ποιότητας, γεμάτα προσθετά, ζάχαρη και συντηρητικά. Με γνώμονα αυτών των δεδομένων, δημιουργήσαμε την First Cold Brew την πρώτη ελληνική εταιρεία που παράγει αυθεντικό καφέ κρύας εκχύλισης χωρίς ζάχαρη, χωρίς προσθετά και συντηρητικά, ο οποίος μπορεί να καταναλωθεί οπουδήποτε και σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Γιατί προτιμήσαμε την κρύα εκχύλιση;

Η κρύα εκχύλιση είναι η πιο φυσική μέθοδος παρασκευής καφέ, όπου δεν χρησιμοποιούμε καθόλου θερμοκρασία και πίεση, με αποτέλεσμα ο καφές μας να είναι ήπιος με λιγότερα οξέα, γεμάτος σώμα και φυσική γεύση και για αυτό το λόγω δεν χρειάζεται ζάχαρη.

Ποια ήταν τα πρώτα σχόλια από φίλους και γνωστούς μόλις τους κοινοποιήσατε τα σχέδια σας;

Το 2018 όπου αποφασίσαμε στην δημιουργία της εταιρείας, αρχίσαμε και τις πρώτες δοκιμές. Τότε ήταν αρκετά πρωτόγνωρη η εμπειρία του cold brew για όλους, έτσι τα σχόλια ήταν θετικά ως προς την γεύση και την ποιότητα αλλά όχι και τόσο ενθαρρυντικά ως προς το εγχείρημά. Σχεδόν όλοι θεωρούσαν την ιδέα μας αρκετά παράτολμη και ρομαντική. Παράτολμη γιατί το προϊόν ήταν εντελώς άγνωστο για το ευρύ κοινό, Ρομαντική γιατί πάντα λέμε ότι θέλουμε ο καθένας να μπορεί να απολαύσει τον καλύτερο καφέ παντού και πάντα.

Αυτή τη στιγμή τι προϊόντα μπορεί να βρει κάποιος στο brand σας;

Πλέον προσφέρουμε καφέ από διάφορες χώρες προέλευσης όπως την Βραζιλία, την Κολομβία και την Αιθιοπία και σε διάφορες συσκευασίες.

Διαλέγουμε αποκλειστικά καφέδες υψηλής ποιότητας 100% Arabica Specialty Grade από φάρμες και παραγώγους οι όποιοι λειτουργούν με πιο βιώσιμους τρόπους και με καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Οι συσκευασίες που χρησιμοποιούμε είναι κουτάκι αλουμίνιου, γυάλινη φιάλη και ασκός πολυπροπυλενίου οι οποίες είναι πλήρως ανακυκλώσιμες ή και από ανακυκλωμένα υλικά και γι’ αυτό τις έχουμε επιλέξει.

Πρόσφατα έχουμε δημιουργήσει και μια Limited σειρά από τρία διαφορετικά Coffee Cocktails, που τα προτείνουμε για μετά το φαγητό ή για ένα χαλαρό απόγευμα.

Οι 3 ιδρυτές (από αριστερά): Φώτης Σπίνος, Νίκος Θεοδωρής και Μάνος Αποστολόπουλος

Όπως αναφέρετε και στο επίσημο site σας, αντιμετωπίσατε αρκετές δυσκολίες μέχρι να φτάσετε να βγάλετε στην αγορά την ιδέα σας. Τι συμβουλή θα δίνατε σε όσους ξεκινούν ένα δικό τους project στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν αντίστοιχες δυσκολίες;

Όταν πρόκειται για μία παραγωγική διαδικασία, θέλει πολλή μελέτη και κάλο σχεδιασμό ειδικότερα αν είναι custom made όπως η δική μας. Όταν ξεκινήσαμε στην εύρεση εξοπλισμού δεν υπήρχε κάποια έτοιμη γραμμή παραγωγής για αυτό τον σκοπό. Εμείς συνθέσαμε και κατασκευάσαμε δικό μας εξοπλισμό με αποτέλεσμα την δυσκολία στο να λειτουργήσει αποδοτικά και σταθερά από την αρχή.

Πέραν αυτών πρέπει γίνεται και κάλος επιχειρηματικός σχεδιασμός, με ρεαλιστικά δεδομένα.

Η συμβουλή μας είναι να έχουν πιστή σε αυτό που κάνουν, να μην ξεκινήσουν το οτιδήποτε μόνο για το επιχειρηματικό όφελος αλλά γιατί θέλουν να προσφέρουν μια λύση, να συνθέσουν την κατάλληλη ομάδα και να παραμείνουν δεμένοι γιατί οι δυσκολίες είναι αμέτρητες και το έδαφος της Ελλάδας μπορεί να είναι εύπορο για καλλιέργειες αλλά κακοτράχαλο για την επιχειρηματικότητα.

Ποια είναι τα μελλοντικά πλάνα σας;

Συνεχίζουμε να επενδύουμε στον εξοπλισμό μας, και στην ομάδα μας καθώς θέλουμε να διευρύνουμε την εταιρεία μας.

Πειραματιζόμαστε συνεχώς με νέους καφέδες και συνταγές και σύντομα θα βγάλουμε νέα προϊόντα από τσάι και κάποια φυσικά αναψυκτικά.

Είμαστε στην έναρξη των πρώτων μας εξαγωγών και προσπαθούμε να εδραιωθούμε στην ελληνική αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 2 =